Herkes işini yapsın

Gelinlikçi esnafının aynı anda beş farklı iş kolunda faaliyet gösterdiğini savunan Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, 'Nerdeyse takım elbiseye kadar satacaklar. Bir ruhsatla 5 iş yapıyorlar, denetim yok. Bunu bitirmek için sonuna kadar bu işin üstüne gideceğiz. Bizim önerimiz herkes kendi mesleğini yapsın' dedi.

Herkes işini yapsın

Gelinlik satan esnafların, ‘düğün paketi’ adı altında içerisinde kuaför, fotoğraf gibi birçok alanda faaliyet göstermelerine Malatya Berberler ve Kuaförler Odası’ndan tepki geldi. Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelinlikçilerin tek ruhsatla beş iş yaptığını iddia etti. 

Denetim yok

Toptaş, oda olarak daha önce fotoğrafçılarla böyle bir sıkıntı yaşadıklarının anlatarak,  “Yıllardır çaba sarf ettiğimiz, sürekli gündeme getirdiğimiz, yetkililere dilekçelerle ilettiğimiz bir sıkıntı. Bu sıkıntılarımız yıllardır yetkililere iletiyoruz. İnşallah bu defa bu sıkıntılarımıza bir çare bulunur diye ümit ediyoruz. Yıllardır diyoruz ki gelinlikçi esnafının içerisinde fotoğrafçı, çiçekçi, kuaför gibi işler bir çatı altında yapılıyor. Biz oda olarak defalarca bu şekil işlem yapmayın şeklinde uyardık. Bu çalışmalarımız sonunda geçen aylarda gelinlikçiler içindeki fotoğraf çekimi paketini kaldırdık konuyu çözüme ulaştırdık. Bunun üzerine odamıza kuaför arkadaşlarımızdan dilekçeler gelmeye başladı. Biz bu dilekçeleri alıp, 350 civarındaki esnafımız ve gelinliklilerle bir toplantı yapıp bu konuyu çözmenin uğraşına gideceğiz. Yıllardır bu konuda çaba sarf ediyoruz ama gelinlikçi esnafı bu konuda hala direniyor.  Bizim önerimiz herkes kendi mesleğini yapsın. Maalesef bu konuda oda olarak bizden başka kimse bu konuyla ilgilenmiyor. Çiçekçiler ve benzeri işyerleri bu işin içerisinde yer alıyor. Nerdeyse takım elbiseye kadar satacaklar. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, gelinlikçiler bu konunun bu defa çok ciddi olduğunu bilsinler. Biz oda olarak bu konuda ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız.  Çünkü kuaförlerimiz artık gelin başı taramıyorlar. Çok zor durumdalar. Biz bunu biliyoruz. Ama bu yıl içinde bu konuya bir nokta koymayı kesinlikle planlıyoruz. Elimizden ne geliyorsa da ilgili kurumlarla da beraber işbirliği yaparak bu işi çözeceğimizin bilgisini buradan söylemek istiyorum” dedi.  

Tek ruhsat 5 iş

Gelinlik satan esnafın tek ruhsatla birçok iş kolunda faaliyet gösterdiğini ileri süren Toptaş, “Bu konuda öncelikle Maliyeye başvuracağız. Çünkü bir ruhsat ile 4-5 iş yapıyorlar. Biz bunun bilincindeyiz. Bunu maliye de belediyeler de biliyor. Nedense bunların üstüne gidilmiyor. Biz oda olarak dilekçemizi verdiğimizde Maliye olsun, Belediyeler olsun, Esnaf odaları olsun, hangisi olursa olsun o dilekçemizin takipçisi olacağız. Eğer sorunu burada çözemezsek konuyu Ankara’ya taşıyacağız.   Ciddi bir şekilde konuyu takip ederek peşini bırakmayacağımızı, yapan arkadaşların bilmesini istiyoruz. Eğer bir iş yapıyorlarsa 4 branşta ayrı iş yapmasınlar. Bu konuyu yetkililere ileteceğiz ve ciddi bir şekilde bunun peşinde olacağımızı bilmelerini istiyoruz. Resmi kurumlar nezdinde hakkımız arayacağız. Bu konuyu sonuca ulaştırmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.