Hemşireleri rehin alan 'saldırganı' mahkeme serbest bıraktı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kırık bardak parçası ile 3 hemşireyi rehin alan ve hastanede korku dolu dakikalar yaşatan saldırganı savcılık tutuklama talebiyle sevk etti, ancak mahkeme serbest bıraktı. Serbest bırakılma kararına Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildi.

Hemşireleri rehin alan 'saldırganı' mahkeme serbest bıraktı

Olay, geçtiğimiz 1 Eylül Cuma günü gece Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde yaşanmıştı. Ambulans ile acil servise getirilen 23 yaşındaki H.A.K. adlı şüpheli, herhangi bir kayıt işlemi ve muayenesi yapılmadan, ambulanstan kaçarak, acil servisin yan koridorunda birkaç odaya girmeye çalıştı.  Koridorda bulunan hemşire dinlenme odasına giren saldırgan burada kırık bardak parçası ile odada bulunan 3 hemşireyi rehin almıştı. 

Yaklaşık 15 dakika odada kalarak 3 hemşireyi rehin alan madde bağımlısı, polis ve güvenlik görevlilerinin kapıyı kırarak içeri girip etkisiz hale getirmesi ile gözaltına alınmıştı. 

Hemşireler olayı yara almadan atlatmıştı. 

Polis tarafından gözaltına alınan H.A.K. soruşturmanın ardından Malatya Adliyesine çıkartıldı.   

Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan saldırgan, tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği ise yaptığı sorgunun ardından saldırganı serbest bıraktı. 

Serbest bırakılma kararına Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildi.