Hedef Milli Aşı

AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatya Gazeteciler Televizyoncular Cemiyeti'ni (MGTC) ziyaret etti. Çalık, bu hafta itibariyle tüm Türkiye'de aşının uygulanmaya başlayacağını belirterek, 'Bundan sonra en önemli hedefimiz yerli aşımızın üretilmesi ve bu sürecin de sağlık sisteminin içerisine dahil olması' dedi.

Hedef Milli Aşı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla AK Parti MKYK üyesi Malatya milletvekili Öznur Çalık, MGTC ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çalık, gazeteciliğin, 7/24 mesai mefhumu gözetmeyen ender meslek gruplarından olduğunu söyledi. 

Önemli olan doğru bilgiyi vermek

Çalık, Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan insanlarımızın fikrini özgürce söylediğini ifade ederek, "Ama fikrini söyleyenlerin dışında eğer terör örgütü propagandası yapıyorlarsa, eğer terör örgütü propagandasının haberciliğini yaparsa ya da algıya dönük operasyonel haberler yaparsa ya da yaptırılırsa ya da maalesef üzülerek söylüyorum 5’inci kol faaliyetlerinin aracısı olurlarsa o zaman onların medya mensubu olduğunu söylemek doğru bir cümle olmaz. Biz medya mensuplarını doğru haber yapan, doğru haberi, doğru bilgiyi vatandaşa eriştiren insan olarak biliyoruz. Önemli olan doğru bilgiyi vermek. Algı oluşturmak, yanlış bilgilendirmek, dezenforme etmek, kışkırtmak için yapılan çalışmaların gazetecilik olmadığının çok net altını çizmek istiyorum. Demokrasi, başka birilerinin özgürlüğünün başladığı yerde sizin özgürlüğünün bitmesi gerekir. Dolayısıyla sınırsız özgürlüklerimizin olduğu bir alan değildir. Medya mensubu arkadaşlarım da bu vesileyle Malatya’da yaşarken de, Türkiye’de de ulusal ve uluslararası bütün medya organlarının da bu hassasiyetlere, insan hak ve özgürlüklerine dikkat etmesi ve ülkenin birliğine, dirliğine, bayrağına, ezanına, değerlerine saygı duyması gerekir. Özgür basının asla susturulmaması gerektiğine ve yalan haber, terörize edici haber, bilgi kirliliğini yayan haberi yapanların da gazeteci olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

Aşı bu hafta uygulanmaya başlayacak

2020 yılının çok zor bir yıl olarak geçtiğini ifade eden Çalık, "Pandemi dolayısıyla tüm dünya alabora oldu. Bu süreci ve bütün dünyanın ekonomik krizi yaşarken sağlıkla ilgili hastanenin doluluk oranlarıyla ilgili çok ciddi problemler yaşarken Türkiye Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 20 yıldır yaptığı sağlıktaki, sosyal güvenlikteki reformlarıyla birlikte pandemi sürecinde, sağlık ilgili herhangi bir kriz, fiziksel, ekipsel eksiklik hissetmeden bu süreci Allah’ın izniyle şu an minimalize etmeye doğru gidiyoruz. inşallah tamam şartıyla, maske, mesafe, hijyen koşullarıyla birlikte Korona belasından kurtulacağımızın müjdesini sizinle paylaşmak isterim. Aşıyı bu hafta itibariyle inşallah ülkemizde uygulamaya başlayacağız. Bundan sonra en önemli hedefimiz yerli aşımızın üretilmesi ve bu sürecin de sağlık sisteminin içerisine dahil olması temel hedeflerimiz" şeklinde konuştu.

Kongreler zamanı geldiğinde yapılmalı

'Yeni Malatyaspor’un Mali Kongresi yapılmadı?' sorusuna yanıt veren Çalık, "Yeni Malatyaspor taraftarı olarak Yeni Malatyaspor’un bu yıl Süper Lig’de şampiyon olmasını istiyorum. Dün Malatyaspor’un yanındaydık, bugün Malatyaspor’un yanındayız. Yarın da Malatyaspor’un yanında olmaya devam edeceğiz.  Yapılması gereken kongreler zamanı geldiğinde yapılmalı. Gereken düzenlemeler yapılmalı ama bu süreç yürürken de bizim üstümüze düşen taraftarlar olarak yapmamız gereken Malatyaspor’a moral ve destek olmak. Manen destek olmak. Biz üstümüze düşeni bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapacağız. Kongre süreçlerine delegeler karar verir ve normal mi, olağan kongre mi, olağanüstü kongre mi olur, bu süreçlere karar verecek olan Malatyaspor’un delegeleridir. Malatyaspor’un bu sürecini takip etmek delegelerin görevidir" dedi.

Reklamlarda ciddi düşüşler yaşandı

MGTC Başkanlar Kurulu adına konuşan Mikail Pelit ise, Milletvekili Çalık'ın Malatya için çok gayret sarf eden bir yapısı olduğunu kaydederek, "Malatya’ya son dönemde gelen bütün hizmetlerde mutlaka emeği olan bir isimdir. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Gelen hizmetleri çok yeterli görmüyoruz ama gelen hizmetlerin tamamında ya bizzat ya da katkı sunarak emek vermiştir. Bundan dolayı da kendisine teşekkür ediyoruz. Gazeteciler 2020 yılında patlak veren pandemiden sonra tüm sektörlerde olduğu gibi gazetecilik sektöründe de, medya sektöründe de ciddi sorun ve sıkıntılar baş gösterdi. Esnaflarımızın kapalı olması nedeniyle kazanç kapısı olan reklamlarda ciddi düşüşler yaşandı. Yerel medya zor durumda. Hükümetten birtakım çalışmalar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.