Halk için çalışmadılar

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)il teşkilatını ziyaret etti. Özdal, AK Partili olan kentteki belediyelerin halk için çalışmaktan ziyade, daha çok rant için çalıştıklarını söyledi.

Halk için çalışmadılar

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal, 31 Martta yapılacak yerel seçimler öncesi İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinciyle birlikte, CHP il teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kiraz, “Hedefimiz en güçlü şekilde bütün ilçelerimizde ve Malatya büyükşehir de elbette yarışmak. Bunun altyapısını uzun süredir birlikte oluşturuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilçede, bu ilçelerde İYİ Parti eğilimi ne olursa olsun biz de o doğrultuda hareket edeceğiz. İyi Partinin Battalgazi adayını burada misafir ediyoruz. Battalgazi adayı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisinin de adayı. Biz her yerden 31 Marta kadar Sayın Ali Ekinci’ye ve iyi partiye oy, destek, katkı isteyeceğiz. İYİ Partide Büyükşehir başta olmak üzere ittifak yaptığımız ilçelerde Cumhuriyet Halk Partisinin adaylarına destek ve katkı isteyecek. Seçimler gelip geçici, sonuçta Malatya'da dönüyoruz yüz yüze bakıyoruz, birbirimizi kırmadan dökmeden kimseyi karalamadan, kimse hakkında çok olumsuz düşünceler beslemeden bunları gündeme getirmeden, kendini yapacaklarımızı anlatarak, yapımızı ortaya koyarak, bir seçim çalışmasını bu süreçte yürüteceğiz. Yerel seçimlerde kendi yerel adayımızı seçiyoruz kendimize en yakın, bizi yönetecek olan bir yapıyı seçeceğiz. Malatya Büyükşehir ve bütün ilçeleri ile iyi yönetilemiyor. Uzun süredir söylüyoruz Malatya tek merkezde bir şehre dönüşmüş durumda kendi içine sıkışmış durumda. Trafikte Malatya'nın bir sorunu yokken bu dönemde trafik içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. AK partinin genel başkanı da söylüyor dikey yapılaşmaya karşı yatay yapılaşmayı öneriyor ama Malatya'ya baktığımızda her yerde dikey yapılaşmanın yeşilin yok edildiğini, yeşil Malatya'nın maalesef beton Malatya'ya dönüştürüldüğünü görüyoruz ”diye konuştu.

Trafik Malatya’nın en büyük sorunu

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal ise, “Malatya ilginç bir şehir. Geçmiş yıllardaki seçimlere baktığınız zaman genelde iktidar partilerine teveccühü olmuş ya da alışkanlıklarını en geç bırakmış şehirlerden bir tanesi. Malatya'da 17 yıldır süregelen bir yönetim biçimi var. Bu yönetim biçiminim Malatya'yı getirdiği noktayı hepimiz görüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP ile bir ittifak anlaşması yaptık. Bu ittifak anlaşmasının içerisinde de Malatya önemli bir yer arz ediyor. AK Partili Malatya Belediyeleri halk için çalışmaktan ziyade, daha çok rant için çalışmışlardır. Malatya trafiği çok büyük bir sıkıntıdır. Şehir Doğu, Batı aksında ip gibi uzanan bir şehir konumuna gelmiştir. Kuzey, Güney aksında hiç bir bağlantı yoktur. Şehri baştanbaşa kat eden ve ulaşımı rahatlatacak maalesef hiç bir planlama yoktur. Malatya şehir trafiği 1930-1940'lardan kalan Kışla, İnönü, İstasyon caddesi aksında kilitlenmiştir. Maalesef buna katkıda olacak bir yol çalışması yoktur” ifadelerinde bulundu.

Kayısı bahçeleri betona dönüştü

Yeşilyurt’un kayısı bahçelerinin ranta çevrildiğini iddia eden Özdal, “Hepiniz biliyorsunuz, 14-15 katlı bloklardan oluşan binalar dikildi. Allah yüzümüze bakmış Battalgazi'yi çok rant alanı görmedi bunlar ve orada çok fazla bir işlem yapılmadı. İyi ki burayı da o taraf gibi betonlaştırmadılar. En azından bize yapabilecek, böyle Arapsaçına dönmemiş sıkıntılar bıraktılar. İnşallah Battalgazi'de Ali Ekinci ile bunları hepsini çözeceğiz. Benim gözümde hep çiçekler açmış sokaklar, bahçeli evler var. Beton olmasın, çocuklar çiçekleri görsün. Her taraf 15-16 katlı bloklar olmasın. Cumhurbaşkanımız geçen açıkladı, 'Bu ülkede biz kötü bir şeyler yaptık, dikey yapılaşma oldu, yatay yapılaşmaya önem vereceğiz' Yatay yapılaşma önemlidir. Şehrin çerçevesini ve çehresini değiştirir. Bizim Malatya'da yapmamız gereke aslında işte bu, Malatya'yı bir çiçek bahçesine çevirmek. Başkası yok, biz düşman değiliz, biz kardeşiz. Hep beraber yaşayacağız, gülecek ve eğleneceğiz. O yüzden ben Malatya'da yaşayan hemşerilerime şunu söylemek istiyorum, seçimler gelip geçici, kardeşlik akrabalık ilişkileri bakidir” şeklinde konuştu.