TKDK'dan kadınlara destek

Malatya Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 2019 yılı çalışma programında kırsal alandaki iş yapmak isteyen kadınlara yönelik pozitif ayrım uygulamayı planlıyor.

TKDK'dan kadınlara destek

TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, 2019 yılı programlarında kırsal alanda bulunan kadınların, yöresel ürünleri gün yüzüne çıkaracak tanıtıcı ürünlerin üretilmesi için kadın girişimcilere yönelik beklenti içinde olduklarını söyledi.  Kadın girişimcilerin TKDK İl koordinatörlerine başvuru oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu kaydeden Murat Tunç, “Başvuru bakımından Kadın girişimciler olarak Türkiye'de anlamda çok iyi durumdayız. 2018 yılında birçok kadın girişimci kurumumuzun desteklerinden yararlandı. Bu yararlanma oranını daha da artırmak istiyoruz. Özellikle uzak ilçelerde, kırsal bölgelerde yaşanan girişimci kadınlarımızı da destelemek istiyoruz. Bu amaçla da özellikle yöresel ürünlerin tanıtılmasına, pazarlanmasına yönelik çalışmalar yapmalarını bekliyoruz. Bu kapsamda çalışma yapmak isteyen girişimcilerin de TKDK il Koordinatörlüğüne gelerek arkadaşlarımızdan bilgi almalarını öneriyoruz. Önümüzdeki zaman dilimi içerisinde başlayacak olan çağrı döneminde kadın girişimcilerimiz de bu çağrımızı iyi değerlendirerek, hem kendi ekonomilerine, hem il hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlarlar” şeklinde konuştu.

3 YILLIK ŞART ARANMIYOR

İl Koordinatörü Murat Tunç, Veteriner Hekimliği, Veteriner Teknikerliği, Ziraat Mühendisliği, Ziraat teknikeri, Ziraat liselerinden, veteriner liselerinden mezun olmuş olanlarda ise 3 yıllık mesleki yeterlilik şartı aranmadığını da belirterek, “Bizden destek almak isteyenler ilk önce hangi alanda destek alacaklar. Hangi projeyle başvuracaklar buna karar vermeleri gerekiyor.  Yapmak istediklerini işleri açıklamaları gerekiyor.  Onlara destek verilecek iş kalemleri ile ilgili yapılacak işlerle, rehberi açıyoruz her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada sadece hayvancılık projelerine başvuruda 3 yıllık mesleki yeterlilik şartımız var.  Bunun hayvancılık kayıt sistemine kayıtlı olması gerekiyor” diye konuştu.