Güvenlik sorunumuz yok

Muhtarların talep ve şikâyetlerini birebir dinleyerek sorunları yerinde tespit etmek amacıyla ziyaretleri sürdüren Malatya Valisi Aydın Baruş, Yeşilyurt ilçesi Koşu ve Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarlarını ziyaret etti.

Güvenlik sorunumuz yok

Vali Baruş, beraberinde İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İlçe Emniyet Müdürü ve Mahalli İdareler Müdürü ile birlikte Koşu ve Hoca Ahmet Yesevi Mahalle muhtarlarını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Baruş, sorunları yerinde tespit etmek amacıyla ziyaretleri sürdürdüklerini ifade ederek, “Her hafta Salı günleri gerçekleştirdiğimiz mahalle ziyaretlerimizde Koşu Yolu ve Hoca Ahmet Yesevi mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Muhtarlarımızla ve o an durumu müsait olanlarla vatandaşlarımızla birlikte mahallelerimizi birlikte geziyoruz. Mahallede özellikle güvenlik sorunları başta olmak üzere değişik sorunlarını kendilerinden dinliyoruz. Birlikte neler yapabiliriz, nasıl çözümler bulabiliriz konusunda konuşuyoruz. Bizim birinci öncelliğimiz vatandaşlarımızın huzur ve güvenlik içerisinde yaşamasını temin etmektir. Mahallede başka bir sorun oluşursa vatandaşlarımızla birlikte hareket etme zorunluğumuz var. Olayın bir daha yaşanmaması ve tekrarlanması için çözümler arıyoruz. Bu anlamda emniyetimiz çalışmalarını vatandaşlarımızla yürütüyor. Gördüğümüz kadarıyla her iki mahallede de çok ciddi güvenlik sorunlarımız yok” dedi.

Vatandaşın huzurunu kaçıran mevzulara izin vermeyeceğiz

Her iki mahalledeki yabancı sayısının az olduğunu dile getiren Baruş, “Mahalle muhtarlarımıza şunu söylüyoruz. Eğer Malatya dışından gelen şahıslar varsa mahallenizden bunlara ikametgâh belgesini vermeyiniz. Çünkü onlar geldikleri illerde ikametgâh etmek zorundalar. Yine Türkiye’de izni olmayan ve herhangi bir şekilde kaçak şahıslar varsa göç idaresi onlara Malatya’da oturma izni olup olmadığını muhtarlara söylesinler. Tabi her halükarda ziyaret ettiğimiz muhtarlarımızı bu konuda uyarıyoruz. Göç idaresinden belgesi olmayan kişileri mahallede oturma izni verilmiyor. Ancak belgeleri doğrulduktan sonra kiralamalarına müsait ediyor. Muhtarlarımız duyarlılık gösterdiği takdirde vatandaşlarımızın günlük yaşantısında huzurunu kaçıran mevzulara izin vermeyeceğiz. Önemli olan birlikte çalışmamız” diye konuştu.

Malatya’mız huzurlu bir şehirdir

Baruş, mahallelerin değişik sorunları olduğuna vurgu yaparak, “Bunları da İdare Ve Denetim Müdürlüğümüz not alıyor. Onları da ilgi merceklere ve kurumlara gönderiyoruz. Yine belediyelerimizle birlikte yapacağımız hususlar var. Eğitim ve sağlık sorunlarıyla ilgili konuları. Eğer bir sorun varsa anında Milli Eğitim Müdürlüğümüze ile Sağlık Müdürlüğümüze söylüyoruz. Mahalle ile ilgili planları bir an önce yapmaları ve vatandaşımızın daha iyi hizmet alacağı koşulları sağlamsında noktasında talimatlarımızı iletiyoruz. Malatya’mız huzurlu bir şehirdir. Bu huzuru da vatandaşlarımızla birlikte çalışarak sağlıyoruz. İnşallah bu huzur devam eder. Vatandaşlarımızın huzurunu hiçbir şekilde bozulmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.