Gençlik konuşulacak

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) öncülüğünde, Dilkent Akademi, Bilsam Yayınları ve Kurtuba Akademik Gelişim Topluluğu'nun katkılarıyla 20-21 Nisan tarihlerinde 'Bir Dinamik Olarak Gençliğimiz' (Kazanımlar-Sorunlar-Çözüm Önerileri) sempozyumu gerçekleştirilecek.

Gençlik konuşulacak

20 Nisan Cumartesi başlayacak olan sempozyumla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan BİLSAM gençlik üyesi Büşra Aslan, sempozyumun altıncısının gerçekleştirileceğini belirterek, bu yılının temasının gençlik olduğunu söyledi. Aslan, “Geçmişimizin ve günümüzün en büyük umudu olan ‘Gençlik’, çağımızda da insanlığı temsil eden en temel dinamiklerinden biri ve en değerlilerindendir. Toplumda gençliğin varlığından istihdamına, ekonomisinden kaygılarına, sivil toplumdaki oluşumlarına kadar sorun ve çözümlerin olduğu ayrıca potansiyelinin yüksek olduğu alanlar olarak felsefe, din, siyaset,  edebiyat, estetik-sanat başlığı altında önemli ve detaylı bir zemin ile gençliğin nerede hasıl olduklarına dair ufuk açıcı bir sempozyumu gerçekleştireceğiz. ‘Bir Dinamik Olarak Gençliğimiz’ (Kazanımlar-Sorunlar-Çözüm Önerileri)" başlığıyla gerçekleştirilecek olan sempozyumumuz Dilkent Akademi, Bilsam Yayınları, Kurtuba Akademik Gelişim Topluluğu’nun katkılarıyla 20-21 Nisan Cumartesi-Pazar gerçekleştirilecektir” dedi.

17 üniversiteden katılım

17 üniversiteden 28 lisans ve lisansüstü öğrencinin katılacağını ifade eden Aslan, “Ulusal Öğrenci Sempozyumumuzun amacı; ülkemizde bahse konu olan alanlarda okuyan, araştıran ve düşünceler geliştiren gençlerimizi bir araya getirerek, ürettikleri bilgi, düşünce ve yaklaşımları akademik çevreler ve kamuoyu ile paylaşmalarına imkân tanımaktır. Düzenlenecek sempozyum, ‘Gençlik’ konusunu sadece günümüz odaklı değil, gelecek nesillerin sağlıklı şekillenmesi adına evrensel boyutta bütün yeryüzünü kapsayacak şekilde ele alacaktır. Amacımız Kurtuba Akademi olarak geleceğimiz adına gök kubbede hoş bir seda bırakacak bütün fikirlere kendini seslendirme imkanı sunmaktır. BİLSAM Kurtuba Akademi olarak bizler, insan çeşitliliğinin zenginlik olarak kabul edildiği; özellikle genç nesillerin kendi potansiyelini gerçekleştirebildiği; kardeşlik iklimi içinde yaşanılan bir dünyanın bizi beklediğine inanıyoruz. 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyumumuza ilimiz, bölgemiz ve ülkemizdeki 17 üniversiteden toplam 28 lisans ve lisansüstü öğrenci katılacaktır” diye konuştu.