Esnafa maske dağıtıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ulaşım noktasında hizmet veren minibüsçüler ve taksici esnafına maske dağıtıldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Esnafa maske dağıtıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın 81 il arasında rol model bir örnek sergilediğini belirterek, "Bu bir milli meseledir. Bu mesaj Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin mesajıdır. Bu milli mesele de, milletimizin bir olma olgusunun en güzel temayüz ettiğinin göstergesinin fotoğrafı olması lazım" dedi. Minibüsçüler ve taksici esnafına Büyükşehir Belediye Binasını önünde düzenlenen program ile maske dağıtımı gerçekleştirildi. Maske dağıtım programına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Şube Müdürleri, minibüsçü ve taksi esnafları katıldı.

Malatya için gurur verici

Törenin açılışında konuşan Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Büyükşehir Belediye Başkanının her zaman şoför esnafının yanında olduğunu vurgulayarak, "Bugün esnaflarımızı buraya davet ederek, bu anlamlı projeyi takdim etmesi, esnafa vermiş olduğu önemi göstermektedir. Böylesi zor zamanlarda Malatya'da 10 milyona yakın maskeyi üretim yaparak, tüm esnafa ve vatandaşları dağıtması ve Türkiye'de bir ilke imza atması Malatya acısından gurur vericidir. Kıymetli esnaflarım zor bir süreçten geçiyoruz; bu zor süreçte birlik beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Birileri sosyal medya üzerinden esnafı galeyana getirerek algılar yapmaktadır.  Zor zamanlarda şoför esnafı olarak her zaman devletimizin milletimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Bu zor günlerin geçeceğinden şüpheniz olmasın. Zor zamanlarımızda kim bizim yanımızda olduysa zor zamanlarımız geçtikten sonra bizlerde yanında olmaya devam edeceğiz. Yanımızda olmayanlara da gereken mesajı vereceğiz" diye konuştu.

Belediyelerin 6 ay bakması şart

Cumhurbaşkanımızın maske ve sağlık ünitelerini üretme noktasında seslendiğinde bu sese ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın karşılık verdiğini kaydeden Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ise, "Belediye Başkanımızın buna öncülük etmesi, bütün fabrikaların bu işe ‘biz de varız’ demesi ülke açısından önemli olduğunu söyledi. Esnaf ve sanatkâr camiasının Sayın Cumhurbaşkanımız ve Belediye Başkanlarından bazı beklentilerinin olduğunu dile getirerek, "Hani bir zamanlar ‘her şey devletten beklenmez’ deniyordu ya, ancak bugün o gün değil. Bugün her şey devletten bekleniliyor. Yıllarca bu millet kazancı kadar, vergisini veren, sosyal sorumluluklarını yerine getiren esnaf ve sanatkâra devletin, belediyelerin 6 ay bakması şart. Bugün gündelik çalışan hem şoförlerimiz hem berberlerimiz hem sokakta çalışanlarımız olsun, bu esnafların belediye başkanlarından beklentileri var. Milletin karnını doyuracaksınız. Esnafların kiralarını erteleme değil almayacaksınız. Dükkânlarını kiraya veren arkadaşlarımıza sesleniyorum, 3-4 ay kira almasanız ne olur? Biz de sizlerin veli nimetiniziz. Belediye başkanımız işyerleri kapalı olan belediyeye ait iş yerlerinden kira almayacak. İşte esnafa destek olmak budur, millete destek olmak budur. Bütün belediye başkanlarıma sesleniyorum, gıda paketi değil de çek verin sadece. İnsanlar evlerinde olmayanı alsınlar. Bir elin verdiğini bir el görmez. Belediye başkanım ihtiyacı olanlara çek de verecek. Belediye ekiplerimiz evleri tek tek gezip ihtiyacı olanlara götürüp çek verecek. İhtiyacı olan bütün esnaflarımız da bunun içerisinde" şeklinde konuştu

Bu bir milli mesele

Bu gibi mili ve önemli meselelerin siyasi polemik konusu olmaması ve siyasete alet edilmemesi gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, "Buradaki toplantımız belki siyasi bir fotoğraf verdiği gibi algılayanlar olabilir. Bunun amacı bir tören düzenleyerek bütün vatandaşlarımıza maske dağıtmaktır. Daha önce STK, dernek, meslek kuruluşlarımıza, muhtarlara, devletimizin kurum ve kuruluşlarına dağıtıyoruz. Burada bir mesaj vermek istiyoruz. Bu mesaj Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin mesajıdır.  Bir milli meselede milletimizin bir olma olgusunun en güzel göstergesinin fotoğrafı olması göstergesidir. Oda başkanlarımız dediler ki 'esnafımız çok sıkıntılı süreçten geçiyor'   dükkânları kapalı, evine ekmek götüremeyecek bizim bunlardan kira almamız doğru bir hadise değil. Bu konuda gerekli tedbirleri alıyoruz. Devletimiz gerekeni yapıyor ama bizlerde yerelde yapmak gibi bir sorumluluğumuz var. Minibüsçü ve taksici esnafının durumu çok sıkıntılıdır. Bize günlük rakamlar geliyor. Günlük minibüs, halk otobüsü, taksi taşıma kapasiteleri 300 bin iken, yani nüfusun yarısı sürekli seyahat halindeydi. Virüsten sonra taşıma kapasiteleri,  5 bin ile 8 bin bandında seyrediyor.  Yani bu şunu gösteriyor; bu sektördeki insanlar iş yapamıyor, evine aş götüremiyor.  Programı icra etmemizin amacı esnafımıza destek olmak" dedi. 

Kimsenin onurunu incitmeyeceğiz

Ramazan ayında gıda maddeleri konusunda tedirginlik içerisine girilmemesi için uyarıda bulunan Gürkan, "Dikkat ederseniz bizim,  hem lojistik anlamda deterjan fabrikasında hem de MEGSAŞ'da, hem Esenlik hem de diğer şirketlerde giderek şu mesajı vermeye çalıştık; vatandaşımız gıda konusunda tedirgin olmasın bizim stoklarımız, vatandaşlarımızın ihtiyacını giderecek, devletimiz güçlüdür, imkanlarımız geniştir. Ramazan ayında bir elin verdiğini bir elin duymama noktasında hassasiyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bundan sonra aynı hassasiyetleri devam ettireceğiz. Bu konuda odalarımızın bize gösterdiği adreslere ulaştırmak bizim için bir imkan ve kolaylıktır. Bu yardımları kimsenin onurunu incitmeyeceğiz, hiç kimsenin kuşkusu olmasın" yorumunda bulundu.