Esnaf zor durumda

Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, yapılan her kısıtlama açıklamasından sonra esnafın işlerinin daha da düştüğünü belirterek, Şuan berber ve kuaför camiasının yüzde 75'i iş kaybına uğradığını görüyoruz. Esnaflarımız şuan zor bir süreç yaşıyor. SGK, BAĞKUR, elektrik, su, doğalgaz paralarını ötelesinler veya indirime gitsinler. Kiralarımızı ödeyemeyecek durumdayız' dedi.

Esnaf zor durumda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni koronavirüs tedbirleri ile açıklamalarda bulunan Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, yapılan her kısıtlama açıklamasından sonra esnafın işlerinin daha da düştüğünü söyledi.

Destek bekliyoruz

Alınan son kısıtlama kararıyla ilgili konuşan Toptaş, "Bilindiği üzere yaklaşık 1 yıldır bir pandemi sürecini yaşıyoruz. Berber ve kuaförler camiasına yine bir kısıtlama geldi. Çalışma saatlerimiz değişti. Açılışımız hafta içi saat 10.00'da kapanışımız 20.00 arası olacak. Hafta sonu da bilindiği gibi sokağa çıkma yasağından dolayı iş yerlerimiz kapalı kalacaktır. Daha önceden bildiğinizi gibi işlerimiz düşüşe geçmişti. Yapılan her açıklamadan sonra işlerimiz iyice düştü. Şuan berber ve kuaför camiasının yüzde 75'i iş kaybına uğradığını görüyoruz. Esnaflarımız şuan zor bir süreç yaşıyor. İnşallah bu süreci atlatmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Devletimizden bir beklentimiz var, SGK, BAĞKUR, elektrik, su, doğalgaz paralarını ötelesinler veya indirime gitsinler. Kiralarımızı ödeyemeyecek durumdayız. İnşallah SGK, BAĞKUR, elektrik, su, doğalgaz ücretlerine bir çözüm bulunur. Devletimizden bu noktada bir destek bekliyoruz" diye konuştu. 

Su fiyatlarında indirim bekliyoruz

Toptaş, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle tedbir amaçlı işyeri kapanan esnafa yönelik detekle ilgili olarak, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in iki gün önce yaptığı bir açıklama var. İlan reklam ve özelliklede suda yüzde 50 indirime gidileceğini ve mecburi kapanan işyerlerine bin 500 lira destek vereceğini açıkladılar. Kendisine Gaziantep'te bulunan esnaf arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Biz burada Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizden de böyle destekleri bekliyoruz. Dün sanırım Selahattin Gürkan ilk adımı attı. İnşallah diğer belediyelerde bu desteği gösterirler. Özellikle ilan reklamda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. İlan reklamda artış var. Özelliklede indirim beklentimiz su fiyatlarında. Esnafımız gerçekten zor bir süreç yaşıyor. Şuan bize bağlı olan masaj salonlarımız kapalı durumda. Onlarda şuan büyük bir sıkıntının içine düştüler. İnşallah kısa süre içerisinde bir çare bulunur, bir destek verilir. İnanın şuan kiramızı ödeyecek durumumuz yok. Esnaflarımızın her biri zor durumda" şeklinde konuştu. 

Herkes kendi esnafıyla uğraşsın

'Malatya Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil'e seslenmek istiyorum' diyen Toptaş, "Bizler esnaf camiası olarak bütün esnaflarımız zor bir süreç yaşıyor ve bunu biliyoruz, bu süreçte kahvehaneler, çay ocakları büyük sıkıntılar yaşadı. Kahvehaneler kapalı. Biz kendisini anlıyoruz ama her çıktığı programda berber ve kuaförlerin ismini kullanarak bizleri öne attı. Herkes kendi işi, kendi esnafıyla uğraşsın. Başkan yaptığı her açıklamasında, 'berberler temasa daha yakın' diye sözler kullanıyor. Bu sözlerin kullanılmamasını istiyoruz. Berber ve kuaför kadar hijyen bir ortam yoktur. Bundan emin olsunlar" ifadesini kullandı.