Eski bina tamir edilecek yenisi iptal mi

Yaklaşık 4 yıl önce yetersiz kaldığı için yıkılarak Yeni Malatya Stadyumu yanında yer tahsisi yapıldığı belirtilen Malatya Adli Tıp Kurumu Binası'nın yerine eski binanın tadilatı için Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu, 19 Ekim Salı günü ihaleye çıkacak. Malatya Adli Tıp Kurumu Binası'nın tadilata girmesi akıllara yeni bina yapımı iptal mi edildi sorusunu getirdi. 

Eski bina tamir edilecek yenisi iptal mi

30 yıla yakın bir süredir Yeşiltepe Yeşilevler bölgesinde hizmet veren Adli Tıp Kurumu binasının yetersiz kalması nedeniyle yıkılarak, yeni yere taşınacağı açıklanmıştı. Ancak Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda (EKAP) yer alan bilgilere göre Malatya Adli Tıp Kurumu Binası, kapsamlı bir şekilde tadilat için 19 Ekim Salı günü ihaleye çıkarılacak.  

EKAP'ta yer alan bilgilere göre, Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı Hizmet Binalarının Kapsamlı Tadilatı İnşaat İşleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 19 Ekim Salı Günü Saat 10.30’da ihaleye çıkacak. İhale kapsamında, Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığında bulunan 2 adet hizmet binasının tadilat ve tamirat (inşaat, makine tesisatı, elektrik tesisatı) işlemleri yapılacak. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 7 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak olan tadilatın yer tesliminden itibaren 150 (Yüz elli) günde teslim edilecek. Tadilat işi için planlanan yıllık ödenek dilimleri ise 2021 yılında ödeneğin yüzde 15'i geri kalan ödeneğin 2022 yılında yapılacak.

Yeni bina yapılması beklenirken tadilat için ihale çıkarıldı

Daha önce Adli Tıp Malatya Bölge Grup Başkanı ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Çelbiş, Adli Tıp Kurumu'nun taşınmasıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı; “Uzun yıllardır Askeri hastane karşısında hizmet veren Adli Tıp Kurumunun Yeni Yapılan Arena stadı yanına taşınacak. 25 yıldır Askeri hastane karşısında sağlık meslek lisesi ile aynı binayı paylaşan Adli Tıp Kurumu Binası yeni binanın yapılması halinde taşınacak. Tahsis edilen arsa 2 parçadan oluşmaktaydı. Bu arsaların birleştirmesi tamamlandı. Tekrar imar konusu düzenlendi. Malatya Belediyesi tarafından imar ile ilgili düzenleme yapılmasının ardından süratle çalışmalara başlanacak. Yapılacak bina 14 bin metrekarelik olacak ve doğunun en büyük Adli Tıp Kurumu olacak.” 2019 yılında Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etmişti. Ziyarette, konuşan Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük, Malatya’ya yakışır bir Adli Tıp Grup Başkanlığı binasının yapılması gayretinde olduklarını belirterek, “Adli Tıp Kurumu olarak özellikle Malatya’mıza yakışır bir Grup Başkanlığı projesi için uzun zamandır çalışmalar yürütmekteyiz. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’dan da alacağımız desteklerle birlikte Malatya’ya Grup Başkanlığı binasını kazandırmış olacağız. Bu projeyi şehrimize olan bir borç olarak görmekteyim. İnşallah Sayın Başkanımızla birlikte bunu başarmanın bahtiyarlığını yaşayacağız” diye konuşmuştu. Fakat Malatya’ya yakışır bir Adli Tıp Grup Başkanlığı binasının yapılması gayretinde oldukları açıklamasından sonra eski binanın tadilat için ihale çıkarılması Yeni Adli Tıp binasının başka bahara kaldığı yormalarına yola açtı.