En güzel merasim

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, hafızlıkla ilmin bitmediğini, hafızlığın ilmin başlangıcı olduğunu belirterek, ilim öğrenmenin hayat boyunca devam etmesi gerektiğini söyledi. Karslı, 'Milletimizin Kur'an-a çok büyük bir sevgisi ve saygısı vardır. Bu tablo onun göstergesidir' dedi.

En güzel merasim

Malatya Müftülüğü, hafızlık eğitimini bitiren 290 kız-erkek hafız için merkez spor salonunda “Hafızlık merasimi” düzenledi. İmam Hatip Ahmet Tayyar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmalarının ardından kız ve erkek hafızların ayrı ayrı kapılardan salavatlar eşliğinde salona girmesi manevi bir atmosfer oluşturdu.

Kur’an-ı Kerim-i anlamak ve yaşamak için çaba sarf etmemiz gerekir

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, “Son yıllarda hafızlıkta önemli gelişmeler oluyor. Sayısal olarak artış bu çok güzel bir şey ancak burada verilen emekler amacına ulaşıyor mu? Bu soruyu kendimize sormamız lazım. Asrı Saadetteki hafızlıktan alacağımız dersler var. Onlar bize bir ölçü bırakmıştır. Kur’an-ı anlamak ve yaşamak. Böyle kalabalık hafızlar Asrı Saadette yoktu. Onlar 3-5 ayet öğrenir, onlar uygulamasını yapmadıkça diğer ayetlere geçmezdi. Bu temel amaç anlamak ve yaşamak bugün eksik gözüküyor. Bunun için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bugün hafızlık konusu sadece bir ezberlenme çabası olarak görülüyor. Bu işin aynı zamanda hafızlık yanında bir değerler eğitimi olduğunu bir Kur’an ahlakı kazanmamız süreci olduğunu asla unutmamamız gerekir. Bizler geçmişin hafızlık müessesi olarak verilen emeklerin karşılığını alıyor muyuz? muhasebesini yapmamız lazım. Çünkü bu ülkede yetişen hafızlık sayısını göre Kur’an’ın yeterince anlatılmadığı, aktarılmadığını görüyoruz. Tabi hutbelerde başka yerlerde anlatıyoruz ama bu kadar hafızın olduğu bir ülkede çok daha farklı bir Kur’an kültürünü vermemiz gerekirdi. Hafızlığın amacı bu olmalıdır. Milletimizin Kur’an’a çok büyük bir sevgisi ve saygısı vardır. Bu tablo onun göstergesidir. Kur’an’ın ruhları dokuduğu toplumları insanları nasıl yetiştireceğiz? Buna dikkat etmemiz lazım.” diye belirtti.

Bu hafız kardeşlerimizin arasından İslam medeniyetini ihya edecek insanların yetişeceğine inanıyorum

Karslı, “Hafızlığa bu kadar önem veren topluma hafızların yüksek tahsil akademik çalışmalarını da bir program çerçevesinde geliştirmeleri gerekir. Bu hafız kardeşlerimizin arasından alimler, bilginler, İslam medeniyetini ihya ve inşa edecek insanların yetişeceğine inanıyorum. İşte bizim idealimiz gayemiz budur. Bundan sonra buna yönelmemiz gerekir. Hafızlıkta ilim bitmez, hafızlık ilmin başlangıcıdır ve hayat boyunca devam edeceğiz. Hafızların yetişmesinde katkısı olan il, ilçe müftülerimiz anne babalar hepinize şükranlarımı arz ediyorum.” dedi. Program, İl Protokolü ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı tarafından hafızlara belgeleri ve hediyelerinin verilmesiyle sona erdi. Programa; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İbrahim Hilmi Karslı, Malatya Valisi Aydın Baruş, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Ak Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Malatya İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Protokol üyeleri, Hafızlar, aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.