El Emeği Sergisi
Battalgazi Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR bünyesinde açılan Hayat Boyu Öğrenme Kurslarında 9 ay boyunca eğitim gören kursiyerler usta öğreticiler ve kursiyerler el emeği göz nuru eserleri sergiledi.
Battalgazi ilçesine bağlı İsmetiye, Şıkşık, Niyazi, Kavaklıbağ Mahalle Muhtarlıklarının ortak kullandığı muhtar evinde kursiyerler, 9 ay boyunca emek verilen ürünleri sergilemenin gururunu yaşıyor. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Usta öğretici İlknur İlter, eski motifleri günümüz motiflerine yansıttıklarını belirterek, özenle işlenen ürünlerin tek tek sergilendiğini söyledi. İlter, “9 ay süre ile öğrencilerim tarafından yapılan ilk işler bunlar. Hepsi profesyonelce çalışma sergilediler. Bu dönem başında muhtarlarımız bizlere burayı tahsis ettiler. Bizde Battalgazi Halk Eğitimin Usta Öğreticisi olarak öğrencilerimize bir şeyler kazandırmaya çalıştık. Ürünlerimiz, eski işlerin tekrardan yeniye çevrilmesi. Nakışlarımızı, tel kırmalarımız tekrar değerlendirdik. Bu yılın vazgeçilmezi kağıt rölyeflerimiz, kabartmalarımız, kokulu taşlardan işlemler yaptık. Burada hem bir şeyler öğretmeye, hem de aile bütçesine katkıda bulunmaya yardımcı olduk. Öğrencilerimiz hem evlenecek kızları için ürünler yaparken, hem de sipariş alarak aile bütçesine katkı sundular. Halk Eğitim de usta öğretici olarak bu benim 4.yılım ve bu ikinci sergimiz. İsmetiye mahallesi muhtarı Turan Kılavuz bize öncülük etti. Kendilerine tahsil edilen bu binayı bizlere verilmesi noktasında katkıları oldu. Biz usta öğreticilerin ekmek yemesine ve kursiyerlerinde bir şeyler öğrenmesine katkıları oldu” dedi.
Her zaman geri planda kalmaktayız
Usta öğreticilerin sorun ve sıkıntılarını da gündeme getiren İlter, “Usta Öğreticiler aslında bir kahraman. İnsanlara güzel şeyler kazandırarak, yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Ama özlük haklarımızı alamamaktayız. Sıkıntılarımızı milletvekillerine iletmeye çalışıyoruz. Seçimler olduğu zaman sözler alınıyor. Usta Öğreticiler olarak hani kadro olmasa bile özlük hakları verilse, sözleşme boyutunda bir statüsü olsa çok güzel olur. Fakat bizler bir işçi statüsünde bile değiliz. Sıkıntılarımız var yer bulma konusunda. Kiramızı kendimiz ödüyor, elektrik, su, ısınma paralarımız kendi cebimizden karşılıyoruz. O kadar güzel işler çıkartıyoruz ki, ama her zaman geri planda kalmaktayız” diye konuştu. Kursiyerler ise, “Burada çok güzel şeyler öğrendik. Burada çocuklarımızın çeyizlerini yaparken, bütçemize de önemli derecede katkı sağladık. Bu bina sağlık merkezine devredilecek ama biz öğretmenimiz neredeyse onlarla beraber olacağız ve kurslara devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.