Hesap sorulmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidar partisinin Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkaranlardan hesap sorması gerekirken, şimdi şehit annelerine hesap sorulduğu iddiasında bulundu.

Hesap sorulmalı

8’inci Ceviz, Maden ve Kültür Festivali basın toplantısı öncesinde gazeteciler gündeme dair açıklamalarda bulunan Ağbaba, iktidarın İstanbul hesabı için Türkiye’deki çivilerin sökülmesine neden olduğunu söyledi. Ağbaba, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı sert sözlerle eleştirerek, “Cemil Bayık, Amerika Birleşik Devletleri’nde yayın yapan Washington Post'a makale yazdı. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın buna çok sert tepki gösterdi. ‘Bu kabul edilemez’ dedi. Ama kendi TRT’sini unuttu. Sayın Kalın’a ‘günaydın’ demek lazım. Türkiye’yi hallettiler, ABD’ye laf söylüyorlar. Türkiye’nin devlet televizyonu bunu yaparsa, başkaları neler yapar, görüyoruz. Seçime 2 gün kala bir televizyon programına çıkardılar, hem AKP’yi övdü hem CHP’yi eleştirdi. Seçime 2 gün kala kırmızı bültenle aranan Kuzey Irak’ın bir köyünde bulunan yüzlerce Mehmetçiği şehit ettiği söylenen, devletin her yerde aradığı ama bulamadığı Osman Öcalan’la TRT bir röportaj yaptı. Kuzey Irak’ın bir köyünde eliyle koymuş gibi buldu ve röportaj yaptı. Bununla ilgili günlerdir konuşuyoruz, bunu yüzlerine vurmaya devam edeceğiz. Bununla ilgili bir tek TRT çalışanıyla ilgili işlem yapılmadı. Çünkü o röportajın kurgusunu yapan AKP, mikrofonu uzatan TRT’dir. Senaryo yazarı AKP’dir, oynayan figüran da TRT’dir. Bu yüzden soruşturma açmıyorlar, açamıyorlar. Çünkü muhabir, kameraman, Genel Müdür konuşsa ‘Bize bu emri, bu talimatı bizzat AKP verdi’ diyecekler. Maalesef Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaranlardan hesap sorması gerekirken, şimdi şehit annelerine hesap sorulduğunu görüyoruz” dedi.

Bu zulüm ayıptır

Osman Öcalan’a mikrofon uzatanlar, Şehit Anaları Dernek Başkanı Pakize Akbaba’ya mahkeme tutanağı uzattıkları iddiasında bulunan Ağbaba, “Pakize Akbaba’nın oğlu Astsubay Kenan Namık Ayhan Van Başkale’de şehit düşmüştü, oğlunun cenazesinde, tabutun başında ‘Oğlum anan sana söz veriyor, ömrüm yettiği sürece sizlerin mücadelesini ne pahasına olursa olsun sürdüreceğim. Şehit analarını bir araya getirip, sizlerin sesi olacağım’ demişti. Ardından Şehit Anaları Derneğini kurdu. 25 yıldır sürdüğü görevde herkesin Pakize Anası oldu. Pakize Ana çeyrek asırdır şehitler için, şehit aileleri için mücadele ediyor. İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde şehitlere ‘Kelle’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dava açtı ve kazandı. AKP’nin başlattığı açılıma karşı eylem yaptı. Meclis’e girmesi bile yasaklandı. İsmi yasaklılar listesine alındı. Kısa süre önce ortaya çıktı ki, Pakize Akbaba hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ dava açılmış. Erdoğan şehit annesine karşı kaybettiği davanın rövanşını almaya çalışıyor. Bir şehit annesini kendisini eleştirdiği için dava açmak ne demek ki, Pakize Annenin söylediği her şeyi, evvelsi gün Ergenekon sanıklarına beraat kararı veren mahkeme de ortaya koydu. Kendi yaptıkları iğrençliği Pakize Anneyle örtmeye çalışıyorlar. Pakize Anne bütün şehitlerin, bütün şehit ailelerinin sesidir. Onun yanında olacağımızın bilinmesini istiyorum. Pakize Anne FETÖ’ye laf söylediği için bugün mahkeme karşısına çıkarılıyor. Bugünkü bu mahkeme siyasi iktidarın tavrını gösteriyor. Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaranlar, mahkemeye çıkarıyorlar. Yazıklar olsun. Bu zulüm ayıptır, günahtır. Bu ülkeye, bu memleketin şehit annelerine yapılamaz diyoruz, bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Pakize Annenin yanındayız” diye konuştu.