Ekonomi dibe vurdu

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığı, teşkilat eğitimi ve il divan toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Sungur'un katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Sungur, ekonominin dibe vurduğunu belirterek, '17 yıldır iktidarda olan kardeşlerimizin bu işi yapamadığını, beceremediğini ve sınıfta kaldıklarını görüyoruz' dedi.

Ekonomi dibe vurdu

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığı, teşkilat eğitimi ve il divan toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Sungur’un katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Sungur, ekonominin dibe vurduğunu belirterek, “17 yıldır iktidarda olan kardeşlerimizin bu işi yapamadığını, beceremediğini ve sınıfta kaldıklarını görüyoruz” dedi.
Malatya Öğretmen Evinde gerçekleştirilen toplantıya, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Sungur, İl Başkanı Bilal Yıldırım, ve çok sayıda partili katıldı.
7 Eylül’de büyük kongremizi yapacağız
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında konuşan Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, il divan toplantısının ilkini düzenlediklerini kaydederek, “20 Şubat itibariyle il yönetimini, gençlik kollarını yönetimlerimizi oluşturduk.  hanım kollarımızı iki hafta önce atama yaptık. İlçelerimizde Arguvan, Yazıhan, Darende, Kale, Pütürge ilçelerimizde kongrelerimizi yaptık. Merkez ilçelerimizde Yeşilyurt ve Battalgazi atamalarımızı yaptık. Yeşilyurt İlçemize Musa Bayındır Battalgazi İlçemize Mustafa Kasar arkadaşımızı atadık. Binalarımızı tuttuk iki gün içerisinde tabelalarımızı asacağız. Ağustos ayı içerisinde Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe kongremizi yaptıktan sonra 7 Eylül’de büyük kongremizi yapacağız” diye konuştu.
Birçok fabrika ya işçi çıkartıyor, yâda kapısına kilit vuruyor
Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Sungur ise, 17 yıldır iktidarda olanların bu işi yapamadığını, beceremediğini ve sınıfta kaldıklarını söyledi. Sungur, Ekonomi dibe vurduğunu ifade ederek, “Eskiden ana caddelerde, hava parasıyla birlikte dükkân kiralanırken, Türkiye'nin her tarafına gidiyoruz maalesef ana caddelerin birçoğunda dükkânlar boş. Birçok esnaf kardeşim, işyerlerini siftahsız kapatıyor 'Elin günü içerisinde işim olsun, aşım olsun' diye sabrederek, yoluna devam ediyor. Bu ülke insanının ağız tadı kalmamıştır.  Sadece ekonomi olarak değil, sanayi olarak da huzursuz. Birçok fabrika ya işçi çıkartıyor, yâda kapısına kocaman kilit vuruyor. Gördüğümüz şu ki, gerçekten ekonomi perişan esnaf, memur, işçi sıkıntılı ve bu ülkenin ağız tadı yok. Diğer taraftan siyasi yapı, Türkiye'de ilk defa seçilmiş bir Cumhurbaşkanı, 'Bana oy verirsen iyisin, vermezsen teröristsin, bana oy verirsen bendensin, candansın, başkasına oy verirsen benden değilsin' diye biliyorsa bu ülkede kardeş kavgasını başlatıyor demektir. Kendi vatandaşını iteleyen, öteleyen bir zihniyet bu ülkeye ancak kardeşlik yerine kardeş kavgası getirir” şeklinde konuştu.
Ülke hazinesi açık vermeye başladı
Ülkede tarımın tamamen çöktüğüne dikkat çeken Sungur, “İnsanlar şöyle düşünüyor; 'Tarlam seni eksem de mi zarar etsem, ekmesem de mi zarar etsem?' diyor. Çünkü ekse de zarar ediyor, ekmese de zarar ediyor. Ama devlet yöneticilerimiz ne yapıyor, 'Ekmene gerek yok' diyor buğdayı A ülkesinden, Arpayı B ülkesinden, mercimeği şuradan, nohudu buradan 'Ben getirdim merak etme' diyor. Daha da ileriye gidiyoruz ülke hazinesi açık vermeye başladığı için alın terimizle kazanılan şeker fabrikalarımızı satıyoruz ve elin gâvurunun, Coni'sinin şekerlerini alıp, Malatyalı hemşerilerimize sunuyoruz” ifadelerinde bulundu. 
Yapılan konuşmaların ardından divan toplantısına geçilmesiyle toplantı basına kapalı devam etti.