Düşüş beklenmiyor

Altın fiyatlarının yükselişinin devam edeceğini belirten kuyumcu esnafı Engin Temizer, altının tarihi bir yükselişte olduğunu söyledi. Altın piyasasında satışların durgun olduğunu dile getiren Temizer, 'Pandemi bizim işleri çok etkiledi. Etkilemeye daha da devam edeceğini tahmin ediyoruz. İkinci dalga muhabbeti var. Bu demektir ki, işlerimiz daha da kötüye gidecek' dedi.

Düşüş beklenmiyor

Geçtiğimiz haftada sakin bir dönem geçiren altın, bu haftaya hareketli geçiyor. Kuyumcu esnafı, pandemiyle birlikte ilimizde altın satışlarının çok düşük düzeyde seyrettiğini dile getirerek, sürekli olarak artan altın fiyatları nedeniyle de işlerin neredeyse bitme noktasına geldiğini belirtiler. 

Daha da tırmanacak

Malatya'da esnaflık yapan Engin Temizer, altın fiyatlarını değerlendirdi. Satışların durgun olduğunu dile getiren Engin Temizer,  "Son zamanlardaki salgın ve Ege'deki olaylar olsun, Güneyimizdeki Suriye meselesi ve Yunanistan meselesi olsun bunlar ister istemez ekonomik açıdan ülkeyi sıkıntıya sokuyor. Ama pandeminin bizim işleri etkilemesinde bayağı bir faktörü oldu. Bu durumun daha da devam edeceğini tahmin ediyoruz. İkinci dalga muhabbeti var. Bu demektir ki, işlerimiz daha da kötüye gidecekmiş gibi görünüyor" dedi. Önümüzdeki süreçte altın fiyatlarının daha da tırmanacağını düşünen Temizer, "Mart, Nisan ve Mayıs aylarında birinci dalganın ilk çıktığı zamanlarda altın yükseldi,  ondan sonra geri geldi 450-460 bandına oturdu. İkinci dalganın gelmesi ile birlikte fiyatların daha da tırmanacağını ön görüyoruz" diye konuştu. 

Altının gramı 500 TL'yi zorlayacak

Altın piyasasının belirleyen ONS değerinin yükseleceğini tahmin ettiğini söyleyen Temizer, "Altın gramı 459 bandında, çeyrek altın 767 bandında, yarım altın bin 534, ONS 1900-2000 Aralıklarında gidip geliyor şu anda. Bu ilerleyen zamanlarda daha da yükselecektir. Ekonomistlerin görüşüne göre ilerleyen zamanlarda ONS değerinin 2300-2500 bandına oturması yönünde beklenti var. Bu süreçte altının doğal hareketini ONS belirliyor. ONS 2 bin 300'lere çıkarsa, dolarda bu fiyatta kalırsa,  2bin 500'leri geçecek bir fiyattan bahsediyoruz. Bu demektir ki, altının gramı 500'leri zorlayacağını düşünmekteyiz" ifadesinde bulundu.