Dünyanın İslam'a ihtiyacı var

Amerika'nın, Avrupa'nın ortaya koymuş olduğu tüm barış anlaşmaları yeni savaşların, yeni katliamların başlangıç noktası olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, 'Dünyanın bir an önce Müslümanlara ve İslam'a ihtiyacı vardır' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Dünyanın İslam'a ihtiyacı var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SP Malatya İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısı konuşan Marasalı, Saadet Partisinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde barış planına protesto etmek ve Filistinli Müslümanlara destek vermek için 9 Şubat Pazar günü saat 14:00’te İstanbul Yenikapı Meydanı’nda 'Büyük Kudüs Mitingi'nin düzenleneceğini söyledi.

Yüzyılın zorbalığı olarak tanımlayacağız

Trump'ın ''Yüzyılın Anlaşması'' diye deklare ettiği projenin, İsrail'in zulmünü zirveye çıkaracak olan bir proje olduğuna dikkat çeken Marasalı,  "Bu proje 11 Eylül 2001 yılında meydana gelen 11 Eylül hadiselerinin devamı niteliğindedir. Onun bir sonucudur.11 Eylül hadiseleri ve Büyük Ortadoğu Projesi adım adım  Büyük İsrail İmparatorluğuna hizmet eden bir olay olmuştur. Trump’ın bu açıklaması İslam aleminin yok sayılması, İslam aleminin rencide edilmesidir. İslam alemi maalesef bu duruma kendi kendini getirmiştir. Bugün bu meseleleri konuşurken Libya’nın kendi içerisinde birbirine düşürülmesini, yok edilmesini, Suriye’nin parçalara ayrılmasını, Suriye’de etnik ve mezhebi problemlerin kaşınmasını,  Filistin meselesini, Suudi Arabistan’da meydana gelen iktidar değişimini, Ürdün’ün teslim olmasını bütün bunları bugünkü hadiseden bağımsız değerlendiremeyiz. Hepsi bugüne işaret eden, bugüne hizmet eden olaylardır. Maalesef biz Türkiye olarak hem Libya konusunda hem Suriye konusunda hem Irak konusunda hem Afganistan konusunda adeta celladına hizmet eden, gülücükler saçan bir kurban gibi  bu olaylara sebebiyet verdik. Bu olayların önünü açtık. Bu olaylara maalesef hizmet ettik. İsrail’in 1947'den beri Filistin topraklarını nasıl işgal ettiği herkes tarafından bilinen bir gerçek!Müslümanların, 1969 yılında vermiş oldukları tepkiyi artık 2009’da, 2019’da, 2020’de veremediklerini görüyoruz. Yüzyılın zorbalığı olarak tanımlayacağız; ancak rahmetli Aliya İzzetbegoviç’in meşhur sözünü bir kez daha Hatırlatmakta fayda var. “Dünya barışı Batılıların insafına bırakılamayacak kadar önemlidir.” Dolayısıyla Amerika’nın yada Avrupa’nın ortaya koymuş olduğu tüm barış anlaşmaları yeni savaşların, yeni katliamların başlangıç noktası olmuştur. Dünyanın bir an önce Müslümanlara ve İslam’a ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Malatya'dan otobüs kaldıracağız

Müslüman halkların bir an önce ayağa kalkması gerektiğini ısrarla savunduklarına vurgu yapan Marasalı, "ABD ve İsrail yönetimlerinin “Yüzyılın Anlaşması” olarak lanse ettiği, hakikatte “Yüzyılın Zorbalığı” olarak tanımladığımız Filistin’in geleceğine dair  kurgulanan hain planlara karşı bir duruş sergilemek; İslam ülkeleri yöneticilerini  bu planın bertaraf edilmesine yönelik somut adımlar atmaya sevk etmek; başta Filistin olmak üzere, Doğu Türkistan, Keşmir, Arakan gibi birçok yerdeki mağdur edilmiş insanlara umut, heyecan ve cesaret vermek için  'Yüzyılın Zorbalığına Karşı, Kudüs İçin Ayağa Kalk” sloganıyla,  09 Şubat 2020 Pazar tarihinde, saat 14.00'da, İstanbul Yenikapı Meydanında “Büyük Kudüs Mitingi” düzenliyoruz. Biliyoruz ki bu miting, ABD'yi almış olduğu bu karardan döndürmeyecek, İsrail'in işgalini bu mitingle kaldıramayız ama yine biliyoruz ki, bütün bu olayların arkasında gerek ABD, gerek İsrail, gerekse Hıristiyan medeniyeti Müslümanların tepkisini ölçmekte. Müslümanlarda adeta can olup olmadığını denemekte. Bu yapacağımız mitingle İslam âleminin bir ve bütün olduğunu, Müslümanlarda halen can olduğunu, Müslüman halkların idarecilerinden farklı düşündüğünü ve kesinlikle İsrail'in bu coğrafyada, bu vicdan, merhamet ve yönetim tarzıyla hayat bulamayacağını bir kez daha dünyaya ilan edeceğiz. Malatya'dan otobüs kaldıracağız. Katılmak isteyen kardeşlerimiz partimizin sekreterliğine isimleri ve telefon numaralarını yazdırırlarsa her hangi bir ücret talep etmeden kendilerini nasip olursa mitinge ulaştıracağız" ifadelerinde kullandı.