Dostluk yemeği

Evkur Yeni Malatyaspor-Bodrum Belediyesi Bodrumspor müsabakası öncesi iki kulübün yöneticileri, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen dostluk yemeğinde bir araya geldi.

Dostluk yemeği

Kentteki özel bir restoranda gerçekleştirilen dostluk yemeğinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, sporun insanları birbirlerine yakınlaştırıp, etnik ayrımı, mezhepler ayrılığını ortadan kaldıran bir değer olduğunu belirterek, “Bir sporcu bir sporcu ile yan yana gelince, bir ortamla bir aidiyet olur, bir doktor bir doktorla karşılaştığında aidiyet bilinciyle hareket eder, bir belediyeci ile yan yana gelince hiçbir şey konuşmasak da bir birimizi çok iyi anlarız. Belediyecilikte bir aidiyetlik bilinci yani bir meslektaşlık var. Hangi parti olursa olsun, parti bir sonraki adım olarak değerlendirilir, önce belediye mantığı ile konuşulur. Başkanım Bodrum’un Şehr’ül Emin-i’dir. Belediye başkanları her şeyden sorumlu, spordan da sorumlu ve spor bir anlamda insanları da birbirine yakınlaştıran arada etnik ayrımın kalktığı, mezhepler ayrılığının kalktığı ortak bir değerdir. Bodrumspor, tüm Bodrum’un ortak değeri Malatyaspor’da tüm Malatya’nın ortak değeridir” dedi.

Hep beraber olacağız

Deplasman değil de, kendi evimizdeymişiz gibi htikleri söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bu misafirperverlik tüm spor camiasına örnek olmasını diliyorum. Tabi ki biz hangi ligde olduğumuzu biliyoruz, rakibimizin kim olduğunu da biliyoruz. Ben şunu da söylemek isterim ki Yeni Malatyaspor’umuzun yakalamış olduğu bu ivme aynı zamanda bütün Anadolu kulüplerine de moral ve motive veriyor. Bunun için ben değer başkan ve kulüp yöneticilerini sporcularını ve teknik heyetini kutlamak isterim. Çünkü onlar aynı zamanda bizim umutlarımız oldu. Bizde bir gün Malatyaspor olabilir miyiz? düşüncesiyle bu ikinci ligde mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz. Tabi Bodrumspor olarak yakaladığımız bu Ziraat Kupası’ndaki ilk 16 takım arasında kalmak bizim için büyük bir başarı. Bugün ben inanıyorum ki burada kendi sahamızda oynar gibi oynayacağız ve biz de bu Malatya’mıza Bodrum’un hoşgörüsünü, birlik ve beraberliğini, kardeşliğini yansıtmak için hep beraber olacağız” diye konuştu.

Alt liglere önem vermemiz lazım

Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ise, maçın barış, kardeşlik ve dostluk içinde geçeceğini söyledi. Gevrek, “Bodrumspor’a başarılar dilerim. Bodrum, tüm Türkiye’nin hatta tüm dünyanın bildiği bir yer, bu anlamda da inşallah sporda da başarılı olur. Kendilerini kutluyorum, tebrik ediyorum. Biz de o ligdeydik, buralara geldik. O ligin ne kadar zor olduğunu da biliyoruz ve hakikaten alt ligler daha da zor, daha çekişmeli geçiyor. Süper ligde olduğu gibi her ligin kendine göre zorluğu var ama bu ligden geldiğimiz için burada birçok zorluklar yaşadık. Biz sadece üst ligleri ilgilendiren değil, alt ligleri de ilgilendiren istişareler yapıyoruz. Çünkü oradan yetişecek oyuncular var, iyi takımlar var ve onlarda bir gün süper lige gelecekler ve orada yeni kardeşlerimiz yetişecek. O liglere de bizim önem vermemiz lazım. Hem Türkiye Federasyonu, hem Türk Futbol Kulüpleri olarak, hem futbol severler hem de basın olarak alt liglere de önem vermemiz lazım” ifadelerinde bulundu.