Destek bekliyoruz

Koronavirüs salgını dolayısıyla kamu sağlığı için berber, güzellik merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin geçici bir süreliğine kapatılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Malatya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Destek bekliyoruz

Koronavirüs salgını dolayısıyla kamu sağlığı için berber, güzellik merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin geçici bir süreliğine kapatılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Malatya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Toptaş, kapatılma kararını desteklediklerini söyledi. Toptaş, "Esnafımız bu kararla birlikte mağdur olacak. Esnaflarımızın yüzde 90’ı kiracı, elektrik, su faturası, BAĞKUR, SSK’lar olsun bayağı bir yük olacak. Devletimizden, destek amaçlı bir ekonomik paket bekliyoruz" dedi.

Toptaş, koronavirüs salgını dolayısıyla kamu sağlığı için berber, güzellik merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin geçici bir süreliğine kapatılmasıyla ilgili oda binasında basın açıklaması düzenledi. Toptaş, esnafa, faizsiz deprem kredisiyle birlikte ayrı bir desteğin verilmesi talebinde bulundu.

Esnaflarımız mağdur olacak

Kapatma  kararından önce esnaflardan kapatılması yönünde talep geldiğini aktaran Toptaş, "Bizde Türkiye'deki oda başkanlarıyla birlikte bir görüşme gerçekleştirdik  Genel Başkanımıza ilettik. Onlarda yetkili bakanlıklara yazdılar sonucunda da bizi memnun eden bir sonuç çıktı. Kapatılsın diye, çünkü bizim müşteri ile aramızdaki mesafe 15-20 cm yoktur. Ciddi bir şekilde bizi rahatsız ediyordu. Alınan kararı destekliyoruz ve memnunuz. Ama şöyle bir sorunumuz var; Malatya'da 750-800'e yakın güzellik merkezi ve kuaför salonları var. Salonların, yüzde 90'ı kira işte bunlarla ilgili inşallah devletimizden, destek amaçlı bir ekonomik paket bekliyoruz.  İş yerlerimiz kapatıldıktan sonra esnaflarımız bize ‘biz mağdur olacağız, bizim durumumuz ne olacak?’ diye sordular. Biz de ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğimizi söyledik. Çünkü ülkemizde ciddiye almamız gereken salgın bir virüs var. Ben esnaflarımızın endişesinden dolayı Genel Başkanımızı tekrar aramak zorunda kaldım. Cumhurbaşkanımızın Halk Bankası’ndan kredi kullananların borçlarında biraz erteleme olacağını söylemişti. Biz ne olacağını bilemiyoruz. Ama biz esnaflarımıza faizsiz deprem kredisiyle birlikte ayrı bir desteğin verilmesini de istiyoruz. Çünkü esnaflarımızın mağdur olacağı aşikâr. İş yerlerimizin ne zaman açılacağı da belli değil. Esnaflarımızın yüzde 90’ı kiracı, elektrik, su faturası, SSK’lar olsun bayağı bir yük olacak. İnşallah devletimiz buna da bir çare bulacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca iş yerlerini açacak olan esnaflarımız olacaktır. Burada zabıta ve Emniyet Müdürlüğümüze büyük işler düşüyor. Yasa ne diyorsa o mutlaka uygulanmalı. Bu konu ciddi bir şekilde takibe alındın. Bunu fırsata çevirmek isteyenler olacaktır, Emniyetimiz ve zabıta ekiplerimiz bunlara mutlaka engel olmalılar" diye konuştu.