Cennet anaların ayakları altındadır

Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' farklı etkinliklerle kutlandı.

Cennet anaların ayakları altındadır

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla el sanatları sergisi, el boyama etkinliği ve Malatya İnönü Üniversitesi Oda Orkestrası tarafından Kongre Kültür Merkezinde müzik dinletisi etkinliği gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliklere, Vali Aydın Baruş'un eşi Nagihan Baruş, Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in eşi Yıldız Güder STK temsilcileri ve çok sayıda katılımcı katıldı

Çok yönlü çalışmalar gerçekleştiriyoruz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, burada yaptığı açıklamada "Kadının Statüsü" kapsamındaki hizmetlerle, kadınların haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapma, sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını geliştirme, hak, fırsat ve imkanlardan eşit yararlanmalarını sağlamanın amaçlandığını söyledi. Bulut, “Bakanlık olarak çok yönlü çalışmalarımız, ilgili tüm taraflarla işbirliği içinde özen ve kararlılıkla sürdürülmeye devam etmektedir. Bu kapsamda 6 aylık periyotlar ile ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ İl Koordinasyon toplantıları düzenlenmekte olup ilgili kurum personellerinden oluşan teknik kurul da çalışmalarına başlamıştır. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de, farklı fizyolojik ve psikolojik yapıya sahip olan kadın ve erkeği biri diğerinden daha üstün veya ikisi birbirine eşit tutulmak yerine, birbirinin tamamlayıcısı olarak tanımlamıştır. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) de “Cennet anaların ayakları altındadır” buyurmak suretiyle İslam’ın kadına, özellikle annelere verdiği önemi en güzel şekilde vurgulamış, aile içinde karşılıklı saygı ve sevgi olmasının gereğini belirtirken de “Sizin en hayırlınız eşine ve çocuklarına karşı en hayırlı olanınızdır”  diye buyurmuştur” dedi.

Asıl sorun insana bakış meselesi

Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı ise, “Dünya çapında yaygınlaşan ve tüm toplumları derinden etkileyen bir konu haline gelen kadına yönelik şiddet özellikle son yıllarda ülkemizde sıklıkla gündeme gelmektedir. İlimizde kadına yönelik şiddetin toplumlar arasında eğitim düzeyi arasında refah düzeyi arasındaki tasdikler bulunmaktadır. Ancak unutmayın asıl sorun ne kadar okuduğumuz nerede yaşadığımız ne kadar kazancımızın olduğu değildir. Asıl sorun insana bakış meselesidir Bu sebeple kadına yönelik şiddet insanlığa ihanettir” diye konuştu. Konuşmaların ardından Malatya İnönü Üniversitesi Oda Orkestrası tarafından katılımcılara müzik dinletisi gerçekleştirildi.