Cami yardım bekliyor

Elazığ'ın Sivrice İlçesinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde zarar gören tarihi Ulu Cami ile Miralay Şah Ali Bey Cami'nin ibadete kapatıldığını dile getiren Malatya Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, mahallede yapımı devam eden caminin, yetkililerin ve hayırseverlerin yardımıyla bir an önce tamamlanıp, ibadete açılması talebinde bulundular.

Cami yardım bekliyor

Mahalleli, Eski Malatya bölgesinde bulunan ve depremden hasar gören tarihi Ulu Cami ile Miralay Şah Ali Bey Cami'nin ibadete kapatılmasıyla, özellikle cuma namazında diğer camilerde yer bulmakta sıkıntı yaşadıklarını, bölgede yapımı devam eden caminin bir an önce tamamlanmasını gerektiğini belirttiler. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın, Alacakapı Merkez mahallesinde bulunan Ulu Cami'nin Elazığ'ın Sivrice İlçesinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde tarihi hasar gördüğünü hatırlatarak, "Miralay Şah Ali Bey Cami'miz ise ağır hasarlı, yıkım kararı çıktı. Vakıfların çalışması sonucu bir an önce yıkılacak ve Alacakapı'da bulunan yeni, yapılan camimizin bir an önce bitmesi için değerli iş adamlarımızdan, hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Devletimiz yapacak ama inşallah diğer yardımlarla bir an önce tamamlanıp ibadete açılır. Yetkililerden, işadamlarımızdan, hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

Cemaat olarak mağdur oluyoruz

Cami cemaatinden Mustafa Kıraç ise, , Eski Malatya merkezde bulunan Miralay Şah Ali Bey Cami'nin depremden zarar gördüğü için ibadete kapatıldığını anımsatarak, "Ulu Cami de aynı şekilde olduğundan merkezde namaz kılacağımız camimiz yok. Yeni yapılan camimiz var. Sayın Bakanımız geldi. Çalışmaları hızlandırıp, camiyi bir an önce ibadete hazır hale getireceğinin sözünü  verdi. Cuma namazlarında cemaat olarak mağdur oluyoruz. Ulu Cami ve Şah Minare Cami ibadete kapalı, en yakın cami de mahalle aralarında olduğundan gidip gelmekte sıkıntılar yaşıyoruz" şeklinde konuştu.