Bu seçim 'Memleket Meselesi'

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programında konuşan Veli Ağbaba, yerel seçimlerin parti değil  memleket meselesi olduğunu söyledi.

Bu seçim 'Memleket Meselesi'

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında STK ve basın mensuplarına yönelik iftar programı düzenlendi. İftar programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr Yalçın Karatepe, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Malatya Veli Ağbaba, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ağbaba, yerel seçimlerin parti değil memleket meselesi olduğunu ifade etti.

Malatya için partimi tanımam

Sözlerine "Biz canımızı dişimize takacağız" diye başlayan Ağbaba, “Bu şehri Ayağa kaldırmak için hep birlikte çalışacağız. Ben yaşamım boyunca Malatya’nın siyasi olur, sanatçı olur, hiçbir değerini tartıştırmadım. Biz 81 İl içerisinde öncelikli illerden birisiyiz. Bizim Memleketimiz 2 Cumhurbaşkanı yetiştirmiş. Her Malatyalının 2 cumhurbaşkanıyla gurur duyması lazım. Her Malatya Milliyetçisinin İsmet İnönü ile gurur duyması lazım. Turgut Özal ile gurur duyması onur duyması lazım. Bu şehrin yetiştirmiş olduğu değerler vardır. Maalesef katledilen, hala ne olduğu bulunamayan Hamido.  Onunla ilgili Mecliste çalışmalarımız oldu. Maalesef bir sonuç elde edemedik. Bu şehrin sağcısı, solcusu, bütün renkleri güzel. Malatya güzel, Malatyalılar güzel. Malatyalı olmaktan gurur duyuyorum ve kendimi tanımlarken de bir Malatya Milliyetçisiyim diyorum. Bu hep böyle olacak. Malatya’ya yönelik bir haksızlık olursa, Partimi de tanımam, Babamı da tanımam. Kimseyi tanımam. Malatya’nın hakkını kimseye yedirmeyiz. Allah’ım bana güvenen sağcı olsun, solcu olsun, hiçbir Malatyalının önünde beni mahcup etmesin” dedi.Bu seçim 'Memleket Meselesi'

Vatandaşın beklentisi arttı

CHP Ekonomi politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr Yalçın Karatepe, ise  “Malatyalı hemşerilerimle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Oruçlarımız açtık. Allah kabul etsin. Uzun zaman sonra böyle geniş bir hemşeri kitlesiyle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.  Son yaşanan deprem de bize gösterdi ki, belediyecilik anlayışı ve vatandaşın Belediyelerden beklentileri son yıllarda ciddi bir şekilde farklılaştı. Artık belediyeler su ve kanalizasyon hizmeti versin, çöp toplasın diye beklemeyin. Sosyal Belediyecilik beklentisi inanılmaz derecede yükseldi. Vatandaşın en yakınında hissettiği devlet organı olan belediye vatandaşın hayatına doğrudan dokunsun isteniyor. Bu sebeple belediye hizmetlerinin içeriklerinin çok önemli hale geldiğini biliyoruz. Sosyal belediyeciliği en iyi yapacak olan kişinin de Belediye hizmeti verdiği bölgeyi tanıması, altyapısını, ihtiyaçlarını bilmesi ve bunları en iyi şekilde tespit eden birisinin olması gerekiyor. Bu açıdan siz Malatyalılar şanslısınız. Veli Ağbaba gibi bir adayımız var. Adayımız sadece merkezde değil, her ilçede, her kasabada, her mahallede, toplumun ihtiyaçlarını çok yakından biliyor. Dolayısıyla size iyi bir belediyecilik hizmeti vereceğini biliyoruz. Bu açıdan şanslısınız” açıklamasını yaptı.