Bu kötülüğü yapmayın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, elektrik kesintisi nedeniyle ürünlerine su veremeyen ve büyük mağduriyet yaşayan Erkeneklilerin sorunlarını dile getirdi. Ağbaba, bölgeye birkaç gün içinde elektrik verilmezse 100 milyon liranın üzerinde ekonomik kayıp yaşanacağını söyledi.

Bu kötülüğü yapmayın

Erkenek’te elektrik kesintisine bağlı sulama sorunu ciddi boyutlara ulaştı. Elektrik dağıtım şirketi alacağını tahsil edemeyince elektrikleri kesti.Elektrik kesilince su kuyularından sulama yapamayan binlerce üreticinin mahsulü tarlada  kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

EĞER ELEKTRİK VERİLMEZSE EN AZ 100 MİLYON LİRALIK ÜRÜN YOK OLACAK

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, elektrik dağıtım şirketinin üreticilere borçlarını ödemeleri için ek süre vermesini istedi. Ağbaba yaptığı açıklamada; “Erkenek Malatya’nın su kaynaklarının çok yoğun olduğu bir yerleşim yeri.Doğunun güneye açılan kapısı konumunda.Dışarıya çok göç veren bir beldemiz. Gurbette yaşamak zorunda kalmışlar. Erkenek’te tarım en önemli geçim kaynağı . Geçtiğimiz günlerde elektrik dağıtım şirketi tarafından Erkenek’in sulama kuyularının elektriği kesildi. Köylüler eylem yaptılar.  Kaymakam devreye girdi. 1 Ay süre verildi. Verilen süreye rağmen elektrik birkaç gün sonra tekrar kesildi. Elektrik kesildiği için insanlar fasulyeyi, elmayı tütünü sulayamıyor. Şu anda Erkenek’in elması, fasulyesi, tütünü sulanamıyor. Eğer elektrik verilmezse Erkenek’in en az 100 milyon liralık ürünü yok olacak. Mahsuller kurursa üreticiler dağıtım şirketine hiç ödeme yapamayacak hale gelecek.Buradan elektrik dağıtım şirketine çağrımız Erkeneklilerin mahsullerini kaldırıncaya kadar elektriklerini açın. Erkenekliler dürüst insanlar. Vergisini verirler. Devletine bağlı insanlardır. Bu sorunun çözümü için bir süre daha verilmesini istiyoruz. Tüm tarım ürünleri yerde kalacak. Olan sadece Erkenek değil Türkiye ekonomisine olacak” dedi.

ERKENEK GÖLETİ SU TUTMUYOR

Erkenek’in su kaynaklarıyla ünlü bir yerleşim yeri olduğunu kaydeden Ağbaba, “Ancak su kaynakları içinde susuzluk çekiliyor.Erkenek Göleti 2017 yılında bitirilecek denildi. Gölet bitti ama şimdi de gölette su yok. Sızıntı var deniliyor.Onarım yapılıyor ama tekrar sızıntı ortaya çıkıyor. Gölet su tutamıyor.3 yıldır gölet bölgeye su veremiyor. Dolayısıyla halk sondaj kuyularına mahkum. Seçim zamanı Erkenek’in merkezinde yan yana kahvelere girip nutuklar atarak ‘Erkenek Göleti tamamlanacak’ diyenler ortalarda yok” ifadelerini kullandı.

ALNINDA TER, ELİNDE NASIR ÜRETİCİYE BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAYIN

Ağbaba konuşmasını  devamında; “Türkiye pandemi dönemi yaşıyor. Her ürün ithal. Ama buna rağmen ‘elektrik borcu için ürünler yok olsun’ diyorsan, elektriği kesenlere de ,kesilmesine izin verenlere de, Erkeneklilere sahip çıkmayanlara da yazıklar olsun diyoruz. Alnının teri, elinde nasırı, kazma küreğiyle emek verenlere, üretenlere bu kötülüğü yapmayın. İmkan verin mahsuller toplansın. Parayı kazansınlar ödemeyi yapsınlar. Bu iş çözüldükten sonra 7 yıldır oyalandıkları göleti TBMM’de gündeme getireceğim.Erkenekliler bizlere çok oy vermeseler de uğradıkları haksızlıkları gündeme getirmeye devam edeceğiz.Erkenekliler, siz de sizin hakkınıza sahip çıkanlara sahip çıkın. Oy verenler kornaya basıp önünüzden geçenlere gerekli dersi verin” dedi.

YÜZDE 75 OY ALIP, SELAMI SABAHI KESİYORLAR

Ağbaba; “Ürünler yerde kalırsa ben de bu konunun peşini bırakmayacağım.Gerekirse duymayan kulaklara duyuracağım.TBMM açıldığında meclis kürsüsünde iktidar milletvekillerine mağduriyeti tekrar hatırlatıp , ’Ey AK parti milletvekilleri her seçimde gelip şov yaptınız. Yapılan gölet su vermiyor. Erkenek susuzluktan kavruluyor.Erkenek’te her seçimde yüzde 75 oy alıp sonra selamı sabahı kesiyorsunuz’diyeceğim. Malatya’nın sorunlarını gündeme getirmeye, sorunları çözümü için çaba göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

PANDEMİYİ DAYANIŞMA İÇİNDE ATLATACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, pandemi konusunda da uyarılarda bulunarak; “Mart ayı başında pandemi başlarken tedbirler alındı. O dönem çok dikkat edildi. Ancak son dönemlerde çevremizde çok insanda virüs ortaya çıkıyor. Bilim insanlarının uyarılarına dikkat etmek gerekiyor. Maskeye, mesafeye, hijyen kurallarına uymamız gerekiyor. Çok mecbur olmadıkça sokağa çıkmamak gerekiyor. 65 yaş üstü yurttaşlarımızın çok daha fazla dikkatli olması gerekiyor. İnşallah pandemiyi dayanışma içinde atlatacağız.”ifadelerini kullandı.