Kredi desteği

'Köyümde Yaşamak İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var' Projesine Sübvansiyonlu Kredi Desteği.

Kredi desteği

Küçükbaş hayvancılığı geliştirmek, koyun yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve kırsalda yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek amacıyla, “Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var Projesi” kapsamında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Malatya Şube Müdürü Yılmaz Çolak, Tarım İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Malatya Tarım İl Müdürü Tahir Macit'i makamında ziyaret eden Çolak ile beraber Ziraat Bankası Müşteri İlişkileri Yetkilisi Nurullah Bayındır, İl Müdür Yardımcısı Zeki Sadak, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Selami Aygen, Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ile proje konusunda istişarelerde bulunarak paydaşların yapacağı katkıları değerlendirdiler.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sübvansiyonlu tarımsal kredilerde üreticilere verilen faiz desteği kapsamında, “Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var” Projesi ile Koyun yetiştiriciliğinin yerli ve yerel ırklarla geliştirilmesi, Küçükbaş hayvan varlığının artırılması, Bölgesel Üstünlüklerin ekonomik güce dönüştürülmesi, Bölgesel kaynaklarla Bölgesel kalkınmanın sağlanması amaçlanmakta.

Valilik ve Ziraat Bankası tarafından Protokol imzalandığı takdirde Projeden yararlanacak üreticilerin, T.C. Vatandaşı olması, halen kendi adına koyun yetiştiriciliği yapıyor olması, asgari 100 baş kapasiteli ağıl sahibi (mülk/kira) olması, hayvan sayısını asgari 100 başa çıkarmalı, Yıllık kaba yem ihtiyacının asgari %50’sini kendisi yetiştirmeli, Mera kullanma imkânına sahip olmalı ve Kredi kullanmaya engel halinin bulunmaması gerekmekte olduğu ifade edildi.