Bizler yatırımı bilime yapalım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Malatya'da Erman Ilıcak Fen Lisesinin temel atma törenindeki konuşmasında, Türkiye'nin ekonomisinin de eğitim sayesinde yükseleceğini söyledi. Selçuk, 'Eğitimin temelinde bilim ve akıl vardır. Bizimde yaptığımız bilime ve akla yatırım yapmaktır' dedi.

Bizler yatırımı bilime yapalım

Geçtiğimiz ay Malatya Valiliği ile Rönesans Eğitim Vakfı tarafından imzalanan protokolün ardından yapılacak olan “Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen temel atma töreninde temeli atılan Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin, 480 öğrenci kapasitesine sahip olması 2020 eğitim yılının başında tamamlanarak öğretime başlanması bekleniyor. Yapılacak olan Fen lisesinde fen lisesinin Malatya’nın eğitim ve öğrenim hayatına önemli bir katkı sunması hedefleniyor.

Eğitimde sosyal adalete ihtiyacımız var

Malatya Milli Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı, okul yapım ve protokol imza süreci hakkında bilgi vererek, “Okulumuz 16 derslik öğrenci pansiyonu ile kapalı spor salonundan oluşacaktır. İnşallah öğrencilerimize, yapılacak olan bu eğitim kurumunda hizmet sunmaya çalışacağız” dedi. Cumhurbaşkanlığı Eğitim Öğretim Kurumu Üyesi Selçuk Pehlivanoğlu, 21. yüzyılda yapılan savaşların silahla değil, beyin ile yapıldığını hatırlatarak, “Geleceğe emin adımlarla gitmek, atalarımıza layık olmak için önder bir ülke olmak amacındayız. Önder bir ülke olmak için nitelikli bir eğitime, Eğitimde sosyal adalete ihtiyacımız var. Bunun içinde güçlü okul, müdür ve öğretmene ihtiyacımız var. Hepinizin belirli imkânların yanında imkânlarımızı elbirliğiyle bir araya getirerek gerçekleştirmemiz gerekiyor. İşte bu günde Malatya'nın değerine değer katacak bir tesis kazandırıyoruz” şeklinde konuştu. 

Deprem riski dikkate alındı

Rönesans Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak, okul yapma fikrinin başlangıcından itibaren gösterilen yakın ilgi ve desteğe teşekkür ederek, “Malatya Fen Lisesi, dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Metin Emiroğlu tarafından 1986 yılında açılan, Türkiye’nin 6. Fen lisesidir. Akademik anlamda Türkiye’deki orta öğretim kurumları arasında kendine üst sıralarda yer bulan bir okuldur. Okulumuz 2018 yılında hali hazırdaki mevcut binaların deprem şartnamesine uymaması ve dayanaklığının yetersiz olması nedeniyle Yakınca Bölgesi’nde başka bir binaya taşınmıştı. İşte bu nedenle burada bugün temelini attığımız kampüs, Yeşilyurt Bölgesi’nin birinci derece deprem bölgesi olması dikkate alacak şekilde tasarlanıp öğretmen ve öğrencilerimize yakışacak şekilde planlanmıştır. İnovasyon atölyeleri ve yüksek teknoloji laboratuvarları ile bu okulun, ülkemizin güzide eğitim kurumları arasında gireceğine inanıyorum. Anadolu’da yaşayan ve Türkiye’nin geleceğine yön verecek yüzbinlerce genç var. Temennimiz, geleceğin bilim insanlarının bu okuldan mezun olması ve ülkemizin tüm dünyada temsil edilmesi. Bu temenni ile 2020 yılında eğitim ve öğretime başlayacak okulumuzun, tüm bölgenin eğitimine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi. Vali Aydın Baruş, “Malatya'nın eğitim bakımından ileriye gitmesi için hayırseverlerimiz ile birlikte çalışmaya gayret ediyoruz. Malatya bu açıdan çok talihli bir il. Çünkü değerli Malatyalı iş adamlarımız, gittikleri yerde memleketlerini hiç bir zaman unutmuyorlar. Hem yatırımlarla istihdam sağlıyorlar, hem de özellikle eğitim ve sağlık alanında ilimize kazandırdıkları tesisler ile memleketlerine olan vefalarını gösteriyorlar” diye konuştu.

Bilim için yatırım yapıldı

Milli Eğitim Bakanı Prof. Ziya Selçuk, “Böyle bir törene katılmak benim açımdan çok önemli. Çünkü eğitimin öneminden sürekli olarak bahsediyoruz. Bu ülkenin ekonomisi de sosyolojisi de eğitim sayesinde yükselecek. Bunun da temelinde yatan bilim ve akıl. Tam da bugün, burada yaptığımız şey bilimle akla hizmet etmek. Tüm bunların üstüne, Rönesans Holding ve Erman Ilıcak’tan, geçmişte yaptıklarından bahsetmek lazım. Rönesans Holding’in burada yaptığı iş aslında bizim geleceğimiz açısından değeri çok yüksek olan bir proje. Çünkü burada dünya standartlarında bir fen lisesinin inşasından bahsediyoruz. Laboratuvarıyla ve diğer binalarıyla birlikte örnek bir yapı. Bu nedenle bugün yaptığımız işin çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. Temel atma töreninin sonunda, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafında eğitime katkılarından dolayı Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak’a plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından ise butonlara basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık, Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, davetliler ile vatandaşlar katıldı.