Bizi de düşünsünler

Malatya Canlı Tavuk Pazarı esnafı, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun, Tavukçular Pazarının kurallara uyulması şartı ile faaliyetlerin devam ettirilmesi kararı olmasına rağmen dükkanlarını açılmasına izin verilmediğini iddiasında bulundular.

Bizi de düşünsünler

Malatya Canlı Tavuk Pazarı esnafı, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun, Tavukçular Pazarının kurallara uyulması şartı ile faaliyetlerin devam ettirilmesi kararı olmasına rağmen dükkanlarını açılmasına izin verilmediğini iddiasında bulundular. Esnaf, "Yeklilerimizin Kasap Pazarı ve Sebze Hali aldığı kararın aynısını biz Tavukçu Pazarı esnafları olarak da istiyoruz. Biz durumun ne kadar tehlikeli olduğunun farkındayız, biliyoruz, ancak lütfen bizleri de düşünsünler" diye konuştular. Malatya İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun, Kasaplar Pazarı, Balıkçılar Pazarı ve Sebzeciler Pazarı ile Tavukçular Pazarının kurallara uyulması şartı ile faaliyetlerin devam ettirilmesi kararının Yeni Hamam Mahallesinde bulunan Tavuk Pazarından uygulanmadığını öne süren esnaf, duruma tepki göstererek, yetkililerden yardım talebinde bulundular. 

Tavuklar ellerimizde kaldı

Esnaflar adına gazetecilere açıklamalarda bulunan Hüseyin Önal, yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını belirterek,  yasakların hiçbir zaman çözüm olmadığını, yasaklama olursa insanlara bir yaşam alanı sunulması gerektiğini söyledi. Önal,  "Yetkililerimizin Kasap Pazarı ve Sebze Hali aldığı kararın aynısını da biz Tavukçu Pazarı esnafları olarak da istiyoruz. Zaten yaz sezonundayız. Bu sezon insanlarımızın şehirden köye göç ettiği sezonlar. Bu nedenle de esnaflar olarak bizler bin, bin 500 civarında tavuk aldık. Bu esnaflarımız aldığı bu tavukları bir, bir buçuk ay içerisinde satacaklar. Alınan kararla birlikte aldığımız bu tavuklar ellerimizde kaldı. Bu tavukları aldığımız yerlere tekrar iade etme, besleme, beslediğimiz yerde satma şansımız yok. Biz durumun ne kadar tehlikeli olduğunun farkındayız, biliyoruz, ancak lütfen bizleri de düşünsünler" diye konuştu.

Bir yer tahsis etsinler

Tavukçular Pazarı’nda belli bir standart belirlenmesini talep eden Önal,  "Bizler de o standartlara göre çalışalım. Eğer ‘burada satış yapmayın, size başka bir yer tahsis edelim. Derlerse bize eski Arapgir Pazar gibi bir yer tahsis etsinler, biz işimizi orada yapalım. Çünkü burası sadece Tavuk Pazarı değil, aynı zamanda küçük bir hayvanat bahçesi. Buraya dedeler torunlarını, anne-baba çocuklarını getiriyor ve çocuklara hiç görmedikleri hayvanları gösteriyorlar. Türkiye’nin her ilinde Tavukçular Pazarı, Kuşçular Pazar var. Malatya’nın 3 bin taneden fazla sokak var, bu sokaklardan bir tanesini de tavuk satan esnaflara verseler ne olur, ne kaybederiz? " şeklinde konuştu.

Topluma hizmet ediyoruz

Önal, pazarda, yüzde yüz organik ürünlerin olduğunu aktararak, "Doktor hastasına ‘organik ürün yiyeceksin!’ diyor. O hasta buraya gelecek ve bu ürünü kendisine hazırlamamızı isteyecek. Gerek tavuk gerekse yumurta gerek kaz gerek hindi gerekse de ördek olarak. Biz bir yerde burada topluma hizmet ediyoruz. Şu anda bizler Malatya’nın bir ihtiyacını gidermiş oluyoruz. Bu ihtiyacı giderirken de sadece maddi kaygılarla bu işi yapmıyoruz. Hepimizi ev geçindiriyoruz, geçim kaynağımızı elbette ki burada temin ediyoruz ama Malatya’ya biz de en azından hizmet ediyoruz. Burada 9 esnaf arkadaşımız bu işi yapıyor. Yetkililerimizden rica ediyoruz. Biz devletimize vergi veren esnaflarımız. Bu işi yapamazsak buradaki esnaflarımız buranın dışında belki de merdiven altı satış yapacaklar, bu da çok sağlıksız olacak. Bu da hem devletin hem de milletimizin hem de bizlerin kaybı olmasına neden olacak" ifadelerini kullandı.