Bir an önce yıkılsın

Uçbağlar Mahallesi Muhtarı Abdulvahap Ortaç, Battalgazi ilçesi Uçbağlar Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerinde yer alan jandarmaya ait boşaltılan 12 dairenin bir önce yıkılarak, kamu yararına değerlendirilmesini talep etti.

Bir an önce yıkılsın

Ortaç, Kanalboyu üzerinde yer alan jandarmaya ait lojmanlara oturulamaz raporu çıktığını belirterek, “Burada 12 daire var. Burası için oturmama raporu çıktı, yıkılmasını bekliyoruz. Jandarma artık bu binayı kullanmayacak, Milli Emlak’a devredilecek. Belediye yıkım kararı çıkarttığında yıkacaklar. Yıkım kararını bekliyoruz. Vatandaşlar bir an önce yıkılıp otoparka geçiş yolunun açılmasını bekliyor. Buranın yıkılıp otoparka katılmasını. Büyükşehir ve Battalgazi Belediye Başkanlarımızdan bu yeri kamu yararına değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Şehrin en güzel yerinde, çok güzel bir konuma sahip. Müftülük gelip yeni bina yapabilir, herhangi bir resmi daire gelip bina yapabilir. Biliyorsunuz ön tarafı Millet Bahçesi olacak, burayı da Millet Bahçesi ile koordineli herhangi bir emniyet biriminin binası yapılabilir. Yani valilik, belediye burayı Millet Bahçesini de göz önünde bulundurarak değerlendirebilir" dedi.

Park alanının yeniden dizayn edilmesi lazım

Ada üzerinde yeniden bir imar çalışması yapılarak, bu alanın yeşil alana ve otoparka dahil edilmesi için talepte bulunacaklarını dile getiren Ortaç, “Mevcut otoparkı da bütün Malatya kullanıyor, biz kullanamıyoruz. Okullardaki öğretmen arkadaşlar, kamu görevlileri, arabasını park edip gidiyor. Bir gün hatta bir ay arabasını buraya bırakan arkadaşlar var. Daha önce burayı site olarak düşünmüştük. Bazı kimselerin itirazı oldu burası muhtarlığımıza tahsis edildi. Bir tarafını kapattık ama böyle de hem belediyeye hem de elektrik kurumuna aydınlatma için ödeme yapmamız gerekti. Bunu karşılayacak bütçemiz yok. Bu nedenle kapısını açık tutuyoruz. Bir an önce rehabilite edilmesi, park alanının yeniden dizayn edilmesi lazım. Battalgazi Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğünden arkadaşlar geldi bir çalışma yapıp size döneceğiz dediler hala bekliyoruz. İnşallah diğer yerler gibi olmaz. Çünkü burası vatandaşımız, şehrimiz için hem nefes alacakları, hem çocukların oyun oynayacakları bir yer. Çocuklar burada arabaların arasında oyun oynuyor, top gidip arabalara çarpınca komşular arasında da tatsızlıklar yaşanıyor. Millet uzaya giderken biz top oynayacak yer bulamıyorsak bu çok kötü bir durum.  Spor alanları yapılacak yerlerimiz var. Gelin semt sahaları, spor alanları yapalım. Küçük yaşta zihinsel ve bedensel aktivite imkanı bulamayan çocuklar büyüdüklerinde spor alışkanlığı kazanamazlar" ifadesini kullandı.