Benim kulübüm Yeşilay

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Malatya Şubesi ve İnönü Genç Yeşilay Topluluğu, Cahide Nebioğlu Ortaokulu ve Öğretmenler Ortaokulunda 'Yeşilay kimdir ne iş yapar' ve 'Bağımlılık ile mücadele' konularında farkındalık oluşturmak amacı ile 'Benim Kulübüm Yeşilay' projesini gerçekleştirdi.

Benim kulübüm Yeşilay

Yeşilay Malatya Şube Başkanı Dr İbrahim Keleş: “Bu projeyi Malatya’da 4 okulda yapmayı planlıyoruz. Dün ve bugün ikisini gerçekleştirdik. Öğrencilerle eğlenceli güzel vakit geçirip aynı zamanda öğrencilerin bağımlılık yapıcı maddeler konusunda bilgi edinmesini amaçladık. Bize bu projede ev sahipliği yapan okul müdürlerime ve bizimle ortak olarak sahada çalışan İnönü Genç Yeşilay Topluluğu üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir çok etkinlik yapıldı 

Yeşilay Malatya Şubesi Proje Koordinatörü İbrahim Ongun ise, “Yeşilay şubeler ve İl Milli eğitim müdürleri ile birlikte ortaokullarında Yeşilay kulüplerini kurmak var Olanların da canlandırmak amacıyla benim kulübüm Yeşilay projesini hayata geçirmiştir proje kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik olarak bağımlılık hakkında eğitim verilmesi Yeşilay Kulübü kurmaları için gerekli bilgilerin verilerek yardımcı olunması ekip çalışması ile afiş resim yapılmasının sağlanması ve 80 parçalık büyük boy puzzle ile çocukların grup halinde puzzle tamamlamalarını sağlanması yer alıyor proje Yeşilay şubeleri vasıtasıyla Türkiye genelinde uygulanmaya başlanmıştır. İnönü genç Yeşilay topluluğu başkanı Hamdi Şen de, “İnönü üniversitesi genç Yeşilay topluluğu olarak ilkokul ortaokul lise ve üniversite öğrencisi arkadaşlarımıza farkındalık oluşturmak için yaptığımız etkinliklerden birini de bugün gerçekleştirdik.Üniversite arkadaşlarımızla yaptığımız bisiklet turu konferans ve seminerler,çeşitli liselere gidip yaptığımız seminerler gibi bugün de Cahide Nebioğlu Ortaokulu ve Öğretmenler Ortaokulunda 7.Sınıf arkadaşlarımızı ziyaret ettik onları her türlü bağımlılık hakkında bilgilendirdik ve çeşitli hediyeler dağıttık.Henüz sigara, alkol, teknoloji ve madde gibi bağımlılık yapan alışkanlıkları olmayan arkadaşlarımızın ileride de bağımlı olmaması için etkinliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz.”