Belediyeler yarışta yok

Elazığ-Malatya arasında yapımı tamamlanan Kömürhan Köprüsü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, devletin yaptığı hizmetleri takdir ederken Belediye'nin sessiz kalmasına sitem etti. Yıldırım, 'Devletimiz, Malatya'ya hizmet için yarışırken maalesef belediyelerimiz bu maratonda hep geride kalıyor. Bu geri kalma ise yapılan hizmetleri yapılan onca çaba ve gayreti gölgeliyor' dedi.

Belediyeler yarışta yok

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Elazığ-Malatya arasında yapımı tamamlanan Kömürhan Köprüsü ile açıklamalarda bulundu. Yıldırım, en büyük 4. Köprü olan Kömürhan Köprüsü'nün Malatya'nın prestijini arttırmasının yanında doğudan geçişleri kolaylaştırarak çok kritik bir önem arz ettiğini söyledi.

Malatya'ya hizmet ortak paydamız

Yıldırım, Kömürhan Köprüsü ve Geçidi'nin, Doğu Anadolu'nun batıya açılan en önemli kavşak noktasında olduğuna dikkat çekerek, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür etti. Bizler Malatya'ya bir çivi çakmak için mücadele eden ve bu uğurda gecesini gündüzüne katan herkesi başımızın üzerinde taşıdıklarını söyleyen Yıldırım, "Sadece Kömürhan Köprüsü için yaptığı çalışmalar için değil ayrıca yeni havalimanı, çevreyolu kamulaştırmaları, lisanslı kayısı deposu ve saymakla bitmeyen bir çok çalışmaları adına Malatya'nın ablası unvanını sonuna kadar hak eden sayın Öznur Çalık hanımefendiye bu gayret ve çabalarından ötürü tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Yakın tarihimizde Malatya CHP'li Mevlüt Arslanoğlu'nu nasıl kabullenmiş ise aynı şekilde bugün Öznur Çalık hanımefendiyi de kabullenmiştir. Çünkü Malatya'ya hizmet etmek ortak paydamızdır. Bu ortak paydaya hizmet eden CHP'li rahmetli Mevlüt Arslanoğlu da olsa tebrik ederiz Ak Parti'li Öznur Çalık da olsa tebrik ederiz. Bu partiler üstü bir olgudur. Kalplere ve gönüllere girmek işte tamda bu demektir" diye konuştu.

İki paket makarna ile esnafımızı avutamazsınız

Devletimizin, Malatya'ya hizmet için yarıştığının maalesef belediyelerin bu maratonda hep geride kaldığını vurgulayan Yıldırım, "Bu geri kalma ise yapılan hizmetleri yapılan onca çaba ve gayreti gölgeliyor. Devletimiz elinden geleni yaparken belediyelerimiz borç ve faiz bataklığına saplanmış sadece yapılan park ve bahçelerle övünmekte. Devlet Hızır gibi her noktaya en hızlı bir şekilde koşarken, belediyelerimiz sıcak döşeklerinde uyuyor. Pandemi sürecinde mağdur olan halkımıza özellikle esnafımıza beklenen desteği sağlayamayan başta büyükşehir belediyesi olmak üzere merkez ilçe belediyelerimiz bu süreçte adeta halktan kopuk bir vaziyette işlerini sürdürüyorlar. Çay ocağı ve kahveci esnafı belediyelerde umduklarını bulamadılar. Çevre temizlik, reklam-ilan vergilerinin alınmaması, kira yardımı gibi destek bekleyen esnaflara gıda paketinin gelmesi büyük bir şaşkınlık yaratmıştır.  İki paket makarna ile bir paket peçete, ıslak mendil ile esnafımızı avutamazsınız. Gıda paketinin üstüne belediye başkanının ismini yazmakla bu işler olmaz, önemli olan kalplere altın harfler ile isminizi yazdırabilmenizdir. Halk destek beklerken büyükşehir belediyesi ve MASKİ çatır çatır borç tahsil ediyor" şeklinde konuştu.

Hizmet eden herkesi kucaklıyoruz

Yıldırım, yapıcı onarıcı muhalefet düsturu ile Malatya tarlasında iz bırakan herkesi tebrik ve takdir ettiklerini anlatarak, "Evet bizler bir muhalefet partisiyiz ancak Malatya'ya bir Recai Kutan, bir Necmettin Erbakan, bir Turgut Özal, bir Mevlüt Arslanoğlu, bir Hamit Fendoğlu, bir Metin Emiroğlu, bir Galip Demirel edasıyla hizmet eden herkesi kucaklıyoruz. Devletimizin bunca fedakarlığına karşı belediyelerimizin de aynı hassasiyette olmalarını talep ve arzu ediyoruz" açıklamalarında bulundu.