Hurdacı sorunu çözülecek

Yeşiltepe Bölgesinde bulunan hurdacılar sorununun 2021 yılı içerisinde çözüme kavuşturulacağını söyleyen Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Orhan Ünalır, 'Selahattin Başkan bize güvence verdi. Biliyorsunuz 1/5000'lik, 1/1000'lik nazım imar planlarının çalışmaları vardı. Bunun ertelemesinden dolayı yer sıkıntımız var. İnşallah bu çalışmalar yakında gidecek' dedi.

Hurdacı sorunu çözülecek

Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Orhan Ünalır, Yeşiltepe Bölgesinde bulunan hurdacılar sorununu Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a ilettiklerini, çözüm noktasında sıkıntılar ve gecikmeler olacak gibi göründüğünü ama Gürkan'ın kendilerine hurdacılar sorununun çözüme kavuşturacağının sözünü verdiğini söyledi.

Bize güvence verdi

Zaman zaman mahallenin sorunlarını basın mensupları aracılığıyla dile getirdiklerini anlatan Ünalır, "Hurdacılarla alakalı bir gazetede bir haber çıktı. Mahalle sakinleri bir gazeteci arkadaşımıza röportaj vermişler ve problemlerini dile getirmişler. Ben Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı olarak, kanaat önderi arkadaşlarımızla beraber Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan randevu alarak, başkanımızla görüştük. Hurdacılarla alakalı yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Biz bu görüşmeden tatmin olmadık. Ve bu problemin çözüm noktasında sıkıntılar ve gecikmeler olacakmış gibi. Ancak Selahattin Başkanıma güveniyoruz. Bize güvence verdi. Biliyorsunuz 1/5000’lik, 1/1000’lik nazım imar planlarının çalışmaları vardı. Bunun ertelemesinden dolayı yer sıkıntımız var. İnşallah bu çalışmalar yakında gidecek. Yeşilyurt Belediye Başkanımızın yapacağı planda 6 ay gibi bir zaman alacak. Bu plan ve projenin bitmesinden sonra Büyükşehir Belediyemiz hurdacılar için yer vereceğini söyledi. Ama bu Nazım İmar Planının bitmesi lazımmış. Hurdacılar konusunda bize yardımcı olacaklarını söylediler ve 6-7 ay gibi bir sürede bu sorun çözüme kavuşacak. Burada şaha kalkan bir Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi var. Bizim önümüz tamamen açıldı ve artık bizi kimse durduramaz. Buraya müteahhitler, iş adamları gelecek ve bunun yanında belediyeler önümüzü, yolumuzu açacak. Bundan dolayı belediyelerimize çok büyük görevler düşüyor. Bize yardımcı olacaklarını söylediler. Mahalleme artık hizmetler gelmeye başladı. Çalışmaların meyvelerini almaya başladık" diye konuştu.