Battalgazi'ye 'Nikah Sarayı'

Göreve geldiği günden bugüne ilçeye yaptığı yatırımlara hız kesmeden devam eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı 81. Şube Şefliğinin bulunduğu 14 dönümlük alanın Battalgazi Belediyesi'ne devredilmesiyle birlikte alana, nikah sarayı, sosyal tesis, otopark ve sosyal donatı alanları oluşturmak istediklerini söyledi.

Battalgazi'ye 'Nikah Sarayı'

Göreve gelir gelmez ilçenin çehresini değiştirecek birçok projeye imza atan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette, ilçe genelinde yapımına başlanan ve planlanan yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Güder, daha yaşanabilir bir Battalgazi için bütüncül projeleri tek tek hayata geçirdiklerini belirterek, her alanda büyüyen ve gelişimini sürdüren ilçenin çehresini yeniden şekillendireceklerini kaydetti.

Yeşil alanları önemsiyoruz

Battalgazi bölgesinde yeşil alanları arttırmak ve mevcut yeşil alanları koruma noktasında çevreci bir belediye olarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Güder, "Belediyemizin hemen yanında başlayan yeşil kuşağı tamamlamam noktasında Millet Bahçesi son aşamaya geldi. İnşallah önümüzdeki aylarda açılışı gerçekleşecek. Yeşil kuşağı devam ettirme noktasında, Derme Islahı projemiz devam ediyor. Birinci etabın alt ve taşkın koruma bentlerini yaptık. İkinci aşamayı da 2021 yılında yapıp vatandaşın hizmetine sunacağız. Bunları yaparken 'Kanaboyu Yeşil Kuşak' diye tabir ettiğimiz alanı bütünleştirmek. Birleştirme sonucunda, insanların nefes aldığı, spor faaliyetlerinin yapıldığı aletler, yürüyüş yolları gibi birçok sportif faaliyet alanın da olduğu yeşil bir alan oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Nikah sarayı ve otopark yapmak istiyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun talimatlarıyla Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı 81. Şube Şefliğinin bulunduğu 14 dönümlük alan Battalgazi Belediyesi’ne devredilmesi süreci hakkında bilgiler veren Güder, "Şehrin içerisinde kalmış, artık şehirle herhangi bir alakası bulunmayan, kullanım ve ulaşım noktasında hem karayollarını hem de şehrimizi rahatsız eden Karayolları 81. Şube Şefliği var. Burası uzun süreçte Ahmet Çakır döneminde başlanılarak, şube şefliğini dışarıya çıkarılması için çalışmalar yapıldı. Ama nihayetlenmemişti. Burası bizim hedeflerimiz arasındaki projelerimizden bir tanesi. Sayın Ulaştırma Bakanımız Malatya'ya teşrif ettiğinde biz bu projeyi belediye olarak ilettik. Bakanımız çalışma yapın değerlendirelim dedi. Kömürhan Köprüsü'nün açılışında tekrar bakanımıza ilettik. Sayın Bakanımız, karayollarına somutlaştırılması için talimat verdi. Karayolları şuan çalışma yapıyor. İnşallah 6 Şubat'ta Tohma Köprüsü'nün açılışında burada çalışmalarımız masaya yatıracağız. Nihai noktayı koymayı hedefliyoruz. Burası 14 bin metrekare alan. Şehir içerisinde yeşil alan bulup oluşturmak kolay olmuyor. İnşallah buranın alt kısmını otopark seçim döneminde vaatlerimizden bir tanesi. Yaz sonuna hizmete girecek olan hastanenin şehir içinde olması trafik ve otopark sorununu o bölgeye ciddi bir yük getirecek. Hem bölgede bulunan trafiği kaldırma hem de hastane de oluşabilecek yoğunluğu azaltma noktasında bodrum kısmına otopark yapmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan Battalgazi Bölgesinde insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek sosyal alanlara ihtiyaç var. Bunlardan biri de Büyükşehir nikah sarayında yaşanan yoğunluk. İnşallah bu bölgeye hitap edebilecek bir 'Nikah Sarayı' kurup, alt kısmını otopark yaparak trafiğin yükünü alarak, bölgenin ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Diğer taraftan yürüyüş yolları, spor aletleri ile insanlarımız spor aktivitelerini gerçekleştirecekler" şeklinde konuştu. 

Battalgazi Öğrenci Yurdu'nun yerine olimpik yüzme havuzu

Başkan Güder, Gençlik Spor Bakanlığı'nın, büyükşehir de dahil olmak üzere Battalgazi Belediyesine 200 milyona yakın 2021 yılı içerinde yapılacak yatırımımın olduğunu dile getirerek, "Bunlardan bir tanesi de Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı depremden etkilenerek, yıkımı gerçekleştirilen Battalgazi Öğrenci Yurdu'nun alanını, yeşil alan ve sportif aktiviteler, kültür sanat etkinliklerinin yapıldığı bir alana dönüştüreceğiz. Yarı kapalı yüzme havuzu olacak. İnşallah düşündüğümüz proje gerçekleştiğinde Battalgazi'mize hem yeşil alan hem de sportif, kültürel ve sosyal yaşamlarını gerçekleştirebileceği çok güzel alanı bölgeye kazandırmış olacağız. Bu tür yatırımlar bölgenin kat kat değerini arttırmış olur. Hastane o bölgede taşınmadan önce dükkan bulamazken hastanenin taşınmasıyla birlikte oralar tabiri caizse virane hale dönüşmüş oldu. Hastanenin tekrar gelmesi, Nikah Sarayı ve yarı kapalı olimpik yüzme havuzu yapılması ve sosyal donatıların kazandırılması bölgeye değer katmış olacak" dedi. 

İspendere İçme Suları Malatya'ya farklı bir ahenk kazandıracak

İspendere İçme Suları Sosyal Tesislerinde çıkan doğal ve mineralli suyun bulunduğu havuzların kaplıcalara dönüştürülmesi için kurulacak olan Güneş Enerji Santralı (GES) projesi ile ilgili konuşan Başkan Güder, bu projenin çok önemli ve Malatya'ya farklı bir ahenk kazandıracağını olduğunu belirtti. Güder,  "Malatya'nın farklı bir yüzü olacak. Bir kaplıca olayı farklı bir değer katacak. Malatya'daki insanlar kaplıcaları ciddi bir düzeyde kullanıyor. Bunlar için farklı illere yöneliyorlar. Önceki başkanımızın hedeflediği çalışmaydı. Fakat yarım kalmıştı. Biz bu yarım kala çalışmayı zor ekonomik koşullara rağmen tamamlanıp hizmete sunmak istiyoruz.  Önceki dönem yaklaşık 27 milyon lira harcanmıştı. Bizde geldiğimiz dönem öncelikle peyzaj çalışmalarına ağırlık verdik. 3 milyon liraya yakın bir çalışma gerçekleştirdik. Geçen hafta TKDK ile yaptığımız bir çalışma neticesinde otelin teşrifatı, iç dizaynı yapılması noktasında, sağlık açısından kaliteli olan suyun ısı olarak yetersiz olması. Kaplıca olabilmesi için yeterli bir ısı olması gerekiyor. En ucuz ısıtma yenilenebilir enerji ile gerçekleştirilebiliyor. Oraya kurulmamıştı. Yapacağımız GES projesiyle kısa sürede hayata geçireceğiz. İspendere İçme Suları Malatya'da ciddi bir rağbet gören bir yerdi. İnsanların bugüne kadar içmece olarak faydalandığı suyu özellikle; cilt hastalığı, romatizma gibi hastalara şifa olacak şekilde kullanılacak. Malatya denilince akla birçok yer geliyor; Battalgazi, Aslantepe kültürü geliyor. Sağlık turizmini de Malatya'ya kazandırdığımızda çok büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

Değişim 2021'de de sürecek

Başkan Güder, 2020 yılında değişen, gelişen Battalgazi’nin değişiminin 2021 yılında da devam edeceğini dile getirerek, "Başkanlığımız sürecinde yapacağımız çalışmalarla Eski Malatya'nın dokusunu, yapısını değiştireceğiz. Kamuoyuyla paylaştığımız projeler, bölgenin yapısını değiştirecek. Çınar Park Projesi, Derme Deresi Projesi bölgeyi değiştiriyor. Şehit Fevzi Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Malatya'nın yıllanmış sorununu çözüyorsunuz. Dolayısıyla yapacağımız çalışmalar neticesinde belki zaman alacak ama çalışmaları hizmete sunduğumuzda insanlar bu bölgelere göç etmek için bir tercih noktası olacak" ifadelerini kullandı.