Battalgazi Devlet Hastanesine

Malatya'nın 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı ilk etapta 10 milyon lira ödenek ayırdı. AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, iki yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği hastane inşaatı için ek ödenek konusunda da girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Battalgazi Devlet Hastanesine

İLK ETAPTA 10 MİLYON LİRA ÖDENEK

Malatyalıların uzun süredir beklediği devlet hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel talimatı ile tasarruf tedbirleri dışına alınarak ihaleye çıkılmış, geçtiğimiz günlerde de temeli atılmıştı. Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın AK Parti ile sağlıkta reform yaptığını, bunda da özverili bir şekilde çalışan doktor ve sağlık çalışanlarının önemli rolü olduğunu belirterek, “Kısa bir süre önce temelini attığımız 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanemizin yapım inşaatı için Sağlık Bakanlığımız ilk etapta bu yıl 10 milyon lira ödenek ayırdı” dedi.

BÖLGENİN SAĞLIK MERKEZİ OLACAK

Çalık, 60 bin metrekare alana sahip olacak deprem izolatörlü Battalgazi Devlet Hastanesi binasının açılması ile Eğitim ve Araştırma Hastanesinin özellikle yoğun bakım ve acil servisinde yoğunluğun azalacağını ifade ederek, kent genelinde 3 bin 200 yatağa ulaşan hastane sayısı ile Malatya’nın bölgenin sağlık merkezi olduğunu, hastaneye ek ödenek konusunda da girişimlerde bulunduğunu belirtti. Hastanede ameliyathane, yoğun bakım ve palyatif yatağı, anjiyo, KVC birimleri, yanık ünitesi, onkoloji hizmet birimi bulunacak.