Bağışçı sayısı artıyor

Kan bağışında bağış yapanların sayısının arttığına dikkat çeken Türk Kızılay'ı Malatya Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Barış Turan 'Eski bağışçılarımız bizi terk etmiyor. Yeni bağışçılar Kızılay ailemize katılıyor. Mutlaka bağışçılarımıza değiyoruz. Onlara dokunuyoruz. Kızılay'a davet ediyoruz onlarda bizi kırmıyorlar' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bağışçı sayısı artıyor

Kan bağışında bağış yapanların sayısının arttığına dikkat çeken Türk Kızılay’ı Malatya Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Barış Turan; "Eski bağışçılarımız bizi terk etmiyor. Yeni bağışçılar Kızılay ailemize katılıyor. Mutlaka bağışçılarımıza değiyoruz. Onlara dokunuyoruz. Kızılay'a davet ediyoruz onlarda bizi kırmıyorlar" dedi. 
Türk Kızılay’ı Malatya Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Barış Turan, kan bağışı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İl sağlık Müdürlüğü önünde bulanan kan bağış merkezinde kan alımları ile ilgili bilgiler veren Turan, bağışlardan memnun olduklarını dile getirdi. 
Kan bağışını artırmayı hedefliyoruz
Kan bağışında bölgeyi daha ileri seviyelere taşımayı hedeflediklerinin dile getiren Turan, "Kan bağışında azaltma artırma şeklinde değil de, halkımız bizlere hep destek oluyor. Daha öncede bununla ilgili paylaşımda bulunmuştum. Sağ olsunlar sıkıntı yaşatmıyorlar bize gerekli sayılara ulaşıyoruz. Bu demek değildir ki bizden elini ayağını çeksinler destek olmaya devam etsinler. Her zaman yaptıkları gibi. Eski bağışçılarımızda bizi terk etmiyor yeni yeni bağışçılarımıza ulaşıyoruz. Yeni bağışçılar Kızılay ailemize katılıyor. Bazı dönemler biz bağışçılarımıza ulaşamıyoruz bazı dönemler ise onlar bize ulaşıyorlar. Mutlaka bağışçılarımıza değiyoruz. Onlara dokunuyoruz. Kızılay'a davet ediyoruz onlarda bizi kırmıyorlar. Bağışçılarımıza zaman zaman promosyonlarımız oluyor. Maddi değeri olmayan ama manevi değeri güçlü olduğunu düşündüğüm üzerinde hilalin olduğu küçük hediyelerimiz olabiliyor. Ne diye sorarsanız; havlu olabilir, bardak olabilir bu şekilde küçük hediyelerimiz olabiliyor. Biz elimizden gelen he şeyi yapıyoruz. Kızılay'ımız her gün daha ileriye gitmek için çaba sarf ediyor" dedi.
Halkımızı duyarlı ve bilinçli olmaya davet ediyorum
Kan bağışında bulunan ve sanayide esnaf olduğunu ifade eden Şerafettin İnalkaç, 16 defa kan verdiğini söyleyerek, kan bağışının önemine dikkat çekti. İnalkaç; "sanayide esnafım. 56 yaşındayım 16'ıncı kan bağışımı 3 ayda bir ihtiyaçlısına ulaştırmak üzere Kızılay kan bankasına bağışta bulunuyorum.Buradan halkımızı duyarlı ve bilinçli olmaya davet ediyorum.  16'ıncı kan bağışımı yapmamın bana katkısı kan değerlerimi göz önünde bulunduruyorum. İhtiyaçlısına eğer rabbim şifa verir bizleri de bağımlı ederse, akşam yatarken daha huzurlu ve daha rahat yatarım. Kan bağışına olan ilgilin artması Kızılay'ın insanlara daha duyarlı yaklaşmasından kaynaklanıyor. Eskiden vatandaş belki bilinçli hissetmezdi. Şimdi ise, her yerde standını açarak vatandaşlarla istişare ederek davet ediyorlar. Bu Kızılay'ın Malatya'daki aktif başarısının bir örneği" diye konuştu.