Atatürk'ün Malatya'ya gelişi kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, Malatya'ya gelişinin 93'ncü yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Atatürk'ün Malatya'ya gelişi kutlandı

Malatya’yı, Güneydoğu Anadolu’ya bağlayan demiryolunun açılışı için 13 Şubat 1931 tarihinde Malatya’ya ilk kez ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk’ün şehre gelişinin 93’üncü yıldönümü nedeniyle Malatya Valiliği İl Kutlama Komitesi tarafından anma programı düzenlendi. Kışla Caddesinde bulunan Atatürk Anıtına; Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, CHP İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından çelenk sunumuyla başlayan tören, 100’üncü yıl İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen şiir ve konuşmalarla devam etti.

Atatürk'ün Malatya'ya gelişi kutlandı

Çelenk sunumunun ardında Anıt Defterini imzalayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’nın güneyden demiryoluna bağlanması münasebetiyle ilimize teşriflerinizin 93’üncü yıl dönümünde zatı alinizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Harikulade seziş kabiliyetiniz ve sahip olduğunuz meziyetler ile milletimizin neleri isteyip istemediğini, özlemini çektiği hususları çok iyi bilen ve tespit eden bir lider olarak bizlere her daim rol model oldunuz. Sizin manevi şahsınızdan almış olduğumuz ilhamla bugün çok büyük adımlar gerçekleştiriyor, artık dünyanın söz sahibi ülkeler biri haline gelmiş bulunuyoruz. 2020 yılında yaşadığımız 24 Ocak 2020 tarihli Elazığ depremin ardından baş gösteren pandemi ve son olarak da 6 Şubat 2023 depremine rağmen hem ülkede hem de Malatya’da karamsarlığa düşmeden yolumuza azimle devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.