Artan konut fiyatlarına tepki

Hükümet'in coronavirüs salgını sonrasında emlak piyasasını canlandırmak için sıfır ve ikinci el konutlara yönelik kredi kampanyası başlatmasının ardından artan konut fiyatları tepki gösteren Tüketici Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Zuhal Dişer, kredi oranlarının düşmesiyle ev fiyatlarının %'e varan oranda artmasının üzücü olduğunu belirterek, 'Krizi Fırsata Çevirmek' ile 'Fırsatçılık' arasında fark var. Haksız kazanç elde etmekten artık vazgeçmeliyiz' dedi.

Artan konut fiyatlarına tepki

Konut kredisi kampanyalarının ardından fırsatçılar iş başına geçti. Fırsatçıların, konut kredisi kampanyalarından da faydalanmaya çalışması üzerine, bankalardan düşük kredi alsa dahi yüksek ödeme yapmak durumunda kalan vatandaşlar, haksız zam yapan ev sahipleri ve gayrimenkul şirketlerine tepki gösteriyor. 

Haksız uygulamadan vazgeçilmeli

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Tüketici Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Zuhal Dişer,  hükümetin, konut kredilerinde indirim yaparak piyasayı hareketlendirmek istediğini ifade ederek, "Güzel bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Ancak millet olarak zor günleri birlikte atlatmak yerine fırsatçılık yapmaktan nedense hiç geri durmuyoruz. Kredi faizlerinin düşmesi ile ev fiyatlarının %25’e varan oranda artması gerçekten çok üzücü “Krizi Fırsata Çevirmek” ile “Fırsatçılık” arasında fark var diye düşünüyorum.  Biz ülke ve millet olarak yarınlarımıza daha güvenli olarak ulaşmak istiyorsak haksız kazanç elde etmekten artık vazgeçmeliyiz. Yıllarca ev sahibi olabilme umuduyla düşük faiz kredisinden faydalanmak isteyen vatandaşa kötü bir uygulamadır. Bu haksız uygulamadan vazgeçilmesini, enflasyonla birlikte mücadele edilmesi gerektiğini savunuyorum. Hepimizin aleyhine olan sonuçlar doğurmamasını umut ediyorum" diye konuştu.  Vatandaşlara, bu ani yükselişten dolayı acele hareket edip borç yükü altına girmemelerini öneren Dişer, yetkililerin gereken önlemleri alacağına inancının tam olduğunu söyledi.