Hayvancılıkta Yenilik: Besi Organize Tarım Bölgeleri Artıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvansal ürün arzını artırmak ve kaliteyi yükseltmek amacıyla Besi Organize Tarım Bölgeleri'ni (OTB) yaygınlaştırıyor. Mevcut 9 Besi OTB'ye ek olarak 31'e ulaşmayı hedefleyen Bakanlık, Malatya'daki yeni bölgenin altyapısını tamamladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şu anda 22 Besi OTB'nin tüzel kişilik kazandığını ve bu sayı ile birlikte toplamda 31 Besi OTB hedeflediklerini belirtti. Bakanlık olarak hem bitkisel hem de hayvansal üretim için OTB'lere destek verdiklerini vurgulayan Yumaklı, bu bölgelerin tarım-sanayi entegrasyonunu geliştireceğini ve markalaşmayı teşvik edeceğini ifade etti.

Malatya Besi OTB'nin altyapısının tamamlandığını ve girişimcilerin hizmetine sunulduğunu belirten Yumaklı, 3 bin 128 dekar alanda kurulan bölgede 97 işletme parseli ve 5 sanayi parselinin bulunduğunu açıkladı. Malatya Besi OTB, 16 bin 700 baş hayvan kapasitesine sahip olup, 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Bölgeye yapılan yatırımların toplam maliyeti 180 milyon TL olarak gerçekleşti.

Yumaklı, Malatya Besi OTB'nin kente, bölgeye ve ülkeye önemli katkılarda bulunacağını vurgulayarak, “Hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun” dedi.

Haberin Başına Dön
1
2

Bakmadan Geçme