Altın test ettiği rakamı görür

Birkaç aydır yükselişte olan altın, son üç günde az da olsa düşüşe geçti. Altın fiyatlarında kısmen düşüşler yaşansa da kuyumcu esnafı, altının gördüğü rakamları yeniden göreceğini belirterek, uzun vadeli yatırımlarda altın alınmasını tavsiye etti.

Altın test ettiği rakamı görür

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalardan kaynaklı altın fiyatları tırmanışa geçmişti. Yükselen altın fiyatlarını değerlendiren Malatya'daki kuyumcular, altın ve döviz kurunda yaşanan hareketliliğin piyasayı durma noktasına getirdiğini söyledi. 

Altında yükseliş herkesi olumsuz etkiledi

Kuyumcu esnafı Engin Temizer, altında yaşanan yükselişin hem kendilerini hem de vatandaşları olumsuz yönde etkilediğini vurgulayarak, "Birkaç günlük bir döviz tarafından gelen dalgalanmalar oldu. Ekonomiye olan saldırı sonucu Doların 13'leri test etmesi bunun altına yansıması oldu. 2 günde anormal bir dalgalanma yaşadık. 780'lere kadar çıkan bir altından bahsediyoruz. Tekrar 680'lere gelmesi bir günde 100 TL'lik bir dalgalanma piyasayı kötü etkiledi. Milleti bayağı bir panikletti. Ama her zaman söylediğimiz sözleri yine tekrar edeceğiz. Uzun vadeli altın yatırımı yapmak isteyenler altın alabilirler. İhtiyacı olanlar bozdursun, ihtiyacı olmayanlar ise tavsiyem bekletsin. Çünkü Kuyumcular arasında bilinen bir gerçek var oda altın gördüğü rakamı tekrar test eder er yada geç" diye konuştu.