Altın hala güvenilir bir yatırım aracı

Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, yatırım yapmak isteyen vatandaşlara seslenerek, 'Altının şu andaki seyrine bakacak olursak bence hala altın güvenilir yatırım aracı' dedi.

Altın hala güvenilir bir yatırım aracı

Altının getirisinin her zaman dövizden iyi olduğunu söyleyen Özhüsrev, “Altının 2 bacağı var biri ons bacağı biri TL bacağı. Şuanda ons bacağında seçimden önce ve sonra herhangi bir değişiklik olmadı hatta düşüş bile oldu ama TL bazında biraz yükseliş oldu. Sebebi de doların bir inip tekrar geri yükselmesi. Ama hemen hemen seçimden hemen önce seçim esnasında ve sonrasında pek bir fark yoktur. Altın dünyayı ilgilendiren bir unsur. Bu da altının daha güvenli bir liman olmasını destekliyor. Yatırım yapmak için şuan en uygun şey bence halen altın. 2001’ den bu yana doğru bakarsanız bugün yükseldi dediğimiz dolar daha 4 kat yükselmemiş ama altın 2001 yılından beri kendisini 44 kat daha yukarı atmıştır.  Yatırımcılar altına niye yönelmiyor onu anlamak zor. Herhalde bu altın doların alım satım farkı düşük gibi geliyor ama yatırım yapılırken buna bakılmaz getirisine bakılır. Altının getirisi her zaman dövizden iyidir. Çünkü dövizin yükselmesi altını destekliyor altın onu da yükseliyor. Çünkü dünyada her gün bir sürü olay oluyor bir sürü yer karışıyor. Dolayısıyla bu altını ekstra etkiliyor” diye konuştu.

Vatandaş altını güvendiği kuyumcudan alacak

Özhüsrev, “Düğün sezonunun sektöre olumlu bir katkı yapacağını dile getirerek, Düğün sezonunun yaklaşması veya gelmesi olumlu katkı sunuyor. Diğer yandan sahte altın piyasada çoğaldı çünkü piyasada altının değeri yükseldi. Vatandaşın bu konuda dikkat etmesi gereken tek şey var o da altını güvendiği kuyumcudan alacak. Bunu sadece altınla sınırlamamak gerek bunu her alanda kullanabiliriz. Vatandaş altını kuyumcudan ama güvendiği kuyumcudan alacak. Bir tek buna dikkat etmeli. Kuyumcularda bu işin erbabı sonuçta. Sonradan giren bir kaç kişi var ki bunlara da sahte altın piyasaya sürmek isteyen kişi başvurur onların kanıp kanmamasıdır mesele. Bir altına baktığınız zaman yılların eklemiş olduğu tecrübeyle kaç gram gelmesi gerektiğini biliriz başka detayları da anlarız bu konuda vatandaş pek anlamaz altının sahte olup olmadığını. Düğünlerde çeyrek daha çok tercih ediliyor ancak düğün dışında bilezik gibi işlenmiş ziynet eşyaları daha ön planda oluyor. Gram altın meselesi de şöyle gram altını külçe bazında alırsan ideal ama diğer türlü zaten bunu altın rafineleri yapıyor, işçilik yapıyorlar ve onunda fiyatı yaklaşık çeyreğin fiyatına denk geliyor. Çeyreği her yerde satabilirsin ama gram altınları yani 24 ayar 3 gram 5 gram altınların sahtesini daha çok yapıyorlar çünkü bu devlet kontrolünde olan bir şey değil. Taksit de ziynet ve işçilik isteyen ürünleri kapsamıyor.  Künye ve seti kapsıyor” ifadelerinde bulundu.