Altın bin 400'u görebilir

Son zamanlarda kısmı de olsa düşüşe geçen altın piyasasında düğün sezonu ile birlikte hareketlilik başladı. Kuyumcu esnafı, altın fiyatlarının Ramazan ayının son haftasında dünya çapında yaşanan olaylardan kaynaklı düşüşe geçtiğini düğün sezonuyla birlikte, altının gram fiyatının bin 400 bantlarına ulaşmasının kaçınılmaz olacağını dile getiriyorlar.

Altın bin 400'u görebilir

Düğün hazırlığında olan vatandaşların alışveriş tercihlerinde ilk sırada yer alan kuyumcularda şimdiden hareketlilik başladı. Altın fiyatlarının Ramazan ayının son haftasında dünya çapında yaşanan olaylardan kaynaklı düşüşe geçtiğini ancak son bir haftada tekrar yükseldiğini belirten kuyumcu esnafı Engin Temizer, altının fiyatının düğün sezonuyla birlikte daha da yükseleceğini söyledi.  

Altın fiyatı ileri yönde gidecek

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte altın piyasasında hareketliliğin başladığını kaydeden Temizer, “Yavaş yavaş hareketlenmeyi bekliyoruz. Henüz bu hareketliliği yakalamadın ama düğünlerin başlamasıyla bu hareketlenmenin başlayacağını düşünüyoruz. Altın piyasasındaki son durumda ise, dünya çapında olan olaylar, savaşlarda iyimser bir söylemlerde bulununca bazı devlet büyükleri ONS’da aşağı düşüşler oluyor. Fakat bu dalgalanmaları önümüzdeki süreçte göreceğiz tabi. Savaş durdu duracak, yumuşak ve sert söylemler piyasayı etkiliyor. Düşebilir, yukarı çıkabilir ama şu bir gerçektir, uzun vadede altın her zaman için. Fiyat ileri yönde gidecektir. Şuan bu fiyattan altın alınmalı. Bu alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Alımlarda oluyor. Bizde müşterilerimize bu yönde telkinlerde bulununca müşterilerde alım yapıyorlar ve uzun vadede yatırım yapıyorlar. Düğün sezonunda da yükselişlerin olacağı ön görülüyor. Bazı yorumcular altının ‘1200-1300-1400’ bandında olacağını söylüyorlar. Tabi bunun ne zaman olacağını söylemek yanlış olur. Fakat ilerideki bu fiyatlar kaçınılmaz fiyatlar olacak” şeklinde konuştu.