Adil olacağız

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci, büyük bir kalabalık eşliğinde Kışla Caddesinde seçim bürosunu açtı. Ekinci, 'Bizim farkımız haksızlıkların karşısında halkın yanında olacağız ve hizmette adil olacağız. Adaleti göz ardı etmeyeceğiz' dedi.

Adil olacağız

Seçim bürosunun açılışına, İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Soner Gökçe, İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı, Cem Parlak ve vatandaşlar katıldı. Açılışta bir konuşma yapan İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci, her kesimi temsilen Malatya’mızı, Battalgazi’mizi önemseyerek, adil bir şekilde hizmet sunacaklarını söyledi. Ekinci, “31 Mart seçimlerinde İYİ Parti Battalgazi Belediye başkan adayı olarak karşınızdayım. Rabbim inşallah tamamına erdirsin. Biz yönetim kadrolarında meclis üyelerini seçerken, Battalgazi yapısını göz önünde bulundurarak, her kesimi temsilen Malatya’mızı, Battalgazi’mizi önemseyerek, adil bir şekilde seçtik ve inşallah bu hizmeti sizlere sunacağız. Biz kadromuz ona göre hazırladık. Biz tavrımızı seçerken asla ve asla hemşerilerimiz, şirket ortağımız bize itaat edecek yarın ki yanlışlara, yapacağımız hatalara göz yumacak, bize eyvallah edecek bir kadro değil. Battalgazi de yapılacak hizmetlerde eğer adalet sağlamıyorsa yapılacak istihdam da eğer adalet olmayacaksa, bizim farkımız ne olur. Biz diyoruz ki biz farklı olacağız bizim farkımız haksızlıkların karşısında halkın yanında olacağız diyorum. Bizim farkımız istihdamda, temsilde, hizmette adil olacağız. Adaleti göz ardı etmeyeceğiz” dedi.

Biz millete hizmet etmek için varız

Malatya’nın 5'ten büyük olduğunu ifade eden Ekinci, “Çıkmışlar diyorlar ki, 'biz Sayın Cumhurbaşkanımıza oy istiyoruz' neden, siz Battalgazi aday mı seçiyorsunuz, yoksa Sayın Cumhurbaşkanımızı Battalgazi ye aday mı getiriyorsunuz? Eğer güvenmeyecek, bir aday ise niye seçtiniz eğer itimat etmeyeceksiniz niye aday kabul ettiniz, ama maalesef adamlar halka hizmet için değil kendilerine bir yerde hizmet edecek birilerini arıyorlar. Şu anda gezen menfaat şebekesi gittiği her yerde efendim Cumhurbaşkanına istiyoruz eğer vermezseniz beka tehlikeye girer. Kimin bekası arkadaşım devletin bekasının da bir sorunu yok eğer varsa bu kendilerinin sorunu, ama bizim bildiğimiz bir sorun var beka sorunu var, kimin menfaat şebekesinin beka sorunu var. Milletten Cumhurbaşkanı için oy iste ama bu güç benimdir de bu güc kendi menfaatin için çalış. Adını Cumhur ittifakı koymuş neymiş bu kendisi 4 dönemdir milletvekili, bacısı aynı ilde rektör, kocası aynı üniversitede dekan, yeğeni daire başkanı, kuzeni belediye başkan adayı şirket ortaklarının her biri bir ilçeye belediye başkan adayı. Bunlar kendilerine biat edecek bir liste ve ekip sen zaten aile Cumhur ittifakına kurmuşsun. Sen zaten menfaat ittifakı kurmuşsun. Ama bunu millete da dayatarak zorla kabul ettiremezsin. Malatya, Battalgazi ve seçmen uyandı. Hayır, kardeşim Malatya 5'ten büyüktür. Biz size itaat etmek için değil, biz millete hizmet etmek için varız. Biz Battalgazi halkına hizmet için varız biz kendimize Battalgazi halkına adadık. Battalgazi halkına yapılacak, haksızlıkların ve menfaat şebekesinin karşısındayız” dedi.

Oynanan oyunlar herkes görecek

Beşli menfaat şebekesini bitirmenin boynunun borcu olduğunu ifade eden Ekinci, “Allah'ın izniyle Malatya hak edecek hizmetleri yeni gelen kadro ile bulacak. Şimdi tehditler başladı, siz ne ile hizmet edeceksiniz, biz para vermeyiz ki babanın malını mı vermiyorsunuz. Siz milletten çaldıklarınızın hesabını verin. Siz milleti soyarak, milletin haklarını gasp ederek, çaldıklarınızın hesabını verin. Milletin hakkını alacak durumda değilsiniz ve hesap vereceksiniz. Bazen kaş yapayım derken göz çıkartıyoruz. Biz insanları memnun edelim derken bir bakıyoruz ki kendilerini rahatsız ediyoruz, bizi mazur görün. Anlatılacak o kadar çok şey var ki yapılan o kadar çok haksızlıklar var ki biz bunları dile getirmekten belki saatlerimizi, günlerimizi alacak, ileriki zamanda inşallah bunları sizlere tek tek anlatacağız. Malatya üzerinden ne oyunlar oynandığını herkes bilecek ve anlatacak. Büro açılışımız için açılışımıza buraya kadar geldiniz hepinize minnettarız çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe ise, “Biraz önce arkadaşlar bir slogan attı, 'Beşli çete duysun' diye. Ali Ekinci'nin, Soner Gökçe'nin vermiş olduğu mücadele bir demokrasi mücadelesi. Beşli çeteye karşı var olma ve demokrasiye sahip çıkma mücadelesi. Malatya'nın, seçmenin iradesine ipotek koyanlara ders verme mücadelesi. 31 Mart akşamı, Malatya'da seçmenlerin iradesine ipotek koyan, kendileri seçmenin üzerinde gören, 'nasıl olsa veriyorlar' diyen bu zihniyete karşı dur deme zamanı” ifadelerini kullandı.