Adaylar için tercih danışmanlığı

Yeşilyurt Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) 9 ayrı merkezde oluşturduğu tercih danışma merkezleri ile üniversite adayları gençlerin tercihlerini bilinçli bir şekilde yaparak, geleceklerine yön vermelerine katkı sağlanacak.

Adaylar için tercih danışmanlığı

Tercih Danışma Merkezleri, YKS’ye giren gençlerin tercihlerini, puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlerinin yanı sıra ilgi ve yeteneklerine göre doğru bir şekilde yapabilmeleri noktasında destek olacak.

Tercihler 23-29 Temmuz’da alınacak

Yeşilyurt Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Malatya’da açtığı 9 merkezde gençlere ücretsiz tercih danışma hizmeti verecek. Malatya Park AVM’de açılan stantta basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, ÖSYM'nin takvimine göre üniversite tercihlerinin 23-29 Temmuz'da yapılacağını hatırlatarak, öğrencilerin zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Kalay, “Bu zor süreci ne kadar hafifletiriz. O zor süreçte onlara ne kadar yardımcı olabiliriz ve rahat bir tercih ortamı sağlarız diye 23 ve 29 Temmuz arası Malatya Yeşilyurt İlçesi Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından 9 ayrı merkezde tercih danışma merkezleri oluşturduk. Bu danışma merkezlerimizde gelen öğrencilerimizi rehberlik etme anlamında hizmet vermeye başladık. Onlara yardımcı olarak rahatlatıp daha rahat tercih yapmaları konusunda ne gibi imkânlar sağlarız diye düşündük. Bu çerçevede tercih alanları oluşturularak hizmet vermeye başladık. Rabbim inşallah onların bahtlarını açık eder. Güzel yerlere yerleşmelerini nasip eder. Bu konuda önceki yıllarda da bu alanlarda önericilerimize yardımcı olmuştuk. İnşallah daha iyi daha güzel bir şekilde bu işlemleri devam ettiririz. 23 ve 29 Temmuz tarihleri arasında bu işlemler devam edecek. Öğrencilerimize 9 alanda tercih yaptırıyoruz. Rabbim hepsinin zihnini ve bahtını açık etsin. Güzel yerlere yerleşmelerini nasip etsin” diye konuştu.