Adaletsizlik var

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Teşkilatının davetlisi olarak kentte konferans veren SP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nazır Cihangir İslam, Türkiye'de öncelikle adaletin tesis edilmesi gerektiğini belirterek, 'Hukukun üstünlüğü Cumhurbaşkanı ile vatandaşın eşit muamele görmesidir. Bu ülkede herkes hukuka uyana kadar mücadelemiz devam edecektir' dedi.

Adaletsizlik var

Malatya’da Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezindeki konferansın açılışında konuşan Milletvekili Prof. Dr. Nazır Cihangir İslam, FETÖ/PDY’nin siyasi ayağının ortaya çıkarılması için yaptıkları çalışmaları anımsatarak, “Meclis’e getiriyoruz, ‘FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkaralım’ diyoruz; Ak Parti ve MHP reddediyor. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın kanaldaki çağrısının ardından sokağa çıkmıştım. Biz o gece sokaktaydık, bu yöneticiler neredeydi? Bunların üstü örtülü kalmaz, hakikatler bir şekilde açığa çıkar. 140 bin kişi işten atıldı. Biz hukuk devleti çağrısı yaptık. 140 bin kişi neye dayanılarak işten atıldı? Liste bir günde nasıl hazırlandı, nerede hazırlandı? Hukuk bizim asli meselelerimizdendir. İyi kötü işleyen bir hukuk düzeni, herhangi birinin keyfi hareketinden iyidir. Çünkü ıslah edebilirsiniz. Hukukun üstünlüğü de cumhurbaşkanı ile vatandaşın eşit muamele görmesidir. Bu ülkede herkes hukuka uyana kadar mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ YENİDEN TESİS EDECEĞİZ

Hukukun üstünlüğünü yeniden tesis edeceklerini belirten İslam, ‘’Hukukun üstünlüğü nedir? En tepedekinin de hukukun altında olduğu bir sistemdir. Bunlardan hiç kimse taviz vermemizi beklemesin işte rahatsız olmalarının asıl nedeni budur çünkü ciddi bir muhalefet başladı. Bunca baskıya ve zulme iktidar nimetlerinin bunca adaletsiz paylaşıma rağmen ülkenin aşağı yukarı yarısı sisteme karşı direniyor, bu çok önemli bir nokta. Yani sistem Türkiye'de bir türlü oturmuyor öyle ya da böyle bizim meclis geçmişimiz 1920'de başlamaz bizim 140 yıllık bir meclis geçmişimiz var, iyi kötü Osmanlı döneminden bu yana. Bizim Osmanlı döneminden beri bir seçim tecrübemiz var bakın seçimler bu ülkenin bizim en iyi yaptığımız işlerden bir tanesiydi son zamanlara kadar. Katılım yüksekti, ufak tefek sorunlar yaşasak da genelde sağlıklı bir seçim oluyordu. Ama şimdi burada özellikle son birkaç seçimde en azından tartışılır hale geldi. Ama olsun buna müsaade etmeyeceğiz bu ülkenin aşağı yukarı yüzde 50’sinin direniyor olması demek bizim önümüzün gerçekten açık olduğu anlamına gelir. Önümüzde bir seçim var ve bu seçimde inanıyoruz ki bu seçmen iktidara ciddi bir tokat atacak inşallah, zaten atmasında lazım aksi halde bugüne kadar yapılan haksızlıkları onaylanmış olarak anlarlar ve bu konuda daha da pervasız davranmaya devam ederler” şeklinde konuştu.

BASKICI REJİMLER GÖRÜLMEYE BAŞLANIYOR

SP Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, “Allah'ın kendine vermiş olduğu haklar ki bunlar can, mal, mülkiyet hakkı, hak arama hakkı bunların hakların engellenmemesi için bir devlet teşekkülü oluşturdular, bu devlet aygıtının idare edilebilmesi içinde aralarında birilerini bunu yönetmekle görevlendirdiler. Ancak gelen insanlar zaman içerisinde iktidarlarını koruyabilmek adına bu devlet aygıtını bir baskı aracı, bir baskı unsuru olarak göstermeye başladılar. Zaman içerisinde gelinen bu noktada çeşitli iç ve dış dinamiklerin etkisiyle artık daha baskıcı rejimler görülmeye başlanıyor, sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok bölgesinde Suudi Arabistan'da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Amerika'da, Rusya'da birçok devlet adamı hem de halkın oyları ile seçilen insanlar hakların özgürlüğünü yavaş yavaş kısıtlamaya ve devleti emniyet altına alma adına halkın haklarını ellerinden alma gayreti içerisinde olduklarını görüyoruz. Peki, bu durum insanlara mutluluk ve refah mı getiriyor? Hayır, bundan etkilenen eğitim hayatı, kültür hayatı, sanat hayatı, dış politikamız, iç politikamız ve en önemli unsur olarak da ekonomimiz bunlardan etkileniyor. Vatandaşa sunulurken nasıl sunuluyor ‘devletin bekası için, iç güvenliği için’ diye sunuluyor” dedi.