Eğitimciler basınla buluştu

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi yeni yönetimi basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi Başkanı Hüseyin Söylemez, basının olmazsa olmazları olduğunu söyledi.

Eğitimciler basınla buluştu

Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez başkanlığında yönetim kurulu üyeleri Malatya basını ile tanıştılar. Toplantının amacının basın ile tanışmak ve istişarelerde bulunmak olduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Söylemez, “Basın olmazsa olmazımızdır ve bizim için önemlidir. Basının fikri ve zaman zamanda eleştirilerini almak, yolumuza güç katacaktır. Eğitim Bir-Sen olarak bu dönemde düşündüğümüz, uygulamayı hedeflediğimiz bir takım ilkelerimiz olacak. Bunlar, Kurumsal kimliğin hâkim olduğu, üyelerini ötekileştirmeyen, kuşatıcı, özeleştiriye açık, istişarenin hâkim olduğu, üyelerine aidiyet duygusu kazandıran, üyeleri için eğitim programları hazırlayan kurumların doğrularına destek, yanlışlarına sendikal tavır koyan ilkeler üzerinden özgün, özgür ve öncü bir sendikacılık sloganıyla yola çıktık” dedi.

ELEŞTİRİLER BİZE GÜÇ KATACAK

Söylemez, “Önce Eğitim Bir- Sen olarak biz kendi kimliğimizi koruduktan sonra paydaşlarımız olan kurumların da bu kimliğini oluşturacağız. Bu konuda gerçekten doğrularına destek olup, yanlışları noktasında da, asla yanlışlıklarını görmezden gelmeden kırıcı olmadan yapıcı eleştirilerde bulunacağız. Özeleştiriye açık olacağız dedik. Dışarıdan gelen eleştiriler bize güç katacak ve hedeflerimize adım adım ulaştıracaktır. Yeter ki eleştiriler iyi niyetli ve amacının dışında olmasın. İstişareye önem vereceğiz. Arkadaşlarımızla çok uzun süre istişarelerde bulunarak bu yola çıktık. Üye ve delegelerimizin neredeyse yüzde 90’ının teveccühünü aldık. Üyeleri için yoğun eğitim programı hazırlayan bir sendikacılık düşünüyoruz. Sadece sendika binasında oturup ya da zaman zaman birkaç kurumu ziyaret edip okul müdür ile veya tabelada fotoğraf çekmekle değil, bu işin öğretmenler odasından, memur, hizmetli ve şef arkadaşlarımızın odasından geçtiğini biliyoruz. Biz sorunları dinleyeceğiz, sorunların üzerine gideceğiz ve asla kaçmayacağız. Ancak en önemli durumumuz, arkadaşlarımızın sorunlarını dinlerken aynı zamanda sorumluluklarını da hatırlatacağız. Çalışma sistemimiz olarak bizler iş yeri temsilcilerimizi bu dönem yoracağız. Arkadaşlarımız okullarda uç beylerimizdir. Arkadaşlarımız o okullardaki sorunları bilmek zorundalar. Üye gitmese bile onlar üyenin ayağına gidecek. 30 ilden büyük Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizi pasif duruma getirmekten ziyade bir il gibi çalışmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu. Toplantıya Memur-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Başkanvekili Bilgihan Güler, Başkan yardımcılarından Ramazan Karaca, Abdullah Aksoy, Mehmet Sevim, Necip Katı, Hamit Memur, Büyükşehir temsilcisi Ömer İpek, Battalgazi temsilcisi Sedat Özkan, Yeşilyurt Temsilcisi Vahap Yıldız, Kadın Komisyonu Başkanı Nurgül Yakın, Songül Apaydın Kelleş ve Aliye Bilek katıldı.