Acil Eylem Planı Açıklandı! Elazığ, Malatya, Sivas ve Van Önde…! 

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölgesi'nde 2021-2023 Eylem Planı'na göre tarım ve turizm sektörleri rağbet görüyor. Proje de 15 il bulunurken, kış turizminde Kars, Erzurum ve Erzincan ön plana çıkarken, Elazığ, Malatya, Sivas ve Van sanayi sektöründe adını duyuran iller arasında yer alıyor.

Acil Eylem Planı Açıklandı! Elazığ, Malatya, Sivas ve Van Önde…! 

Bölgedeki farklılıklar dikkat çekici. Örneğin, büyükbaş hayvancılık kuzeydoğu illerinde öne çıkarken, küçükbaş hayvancılık daha yumuşak iklimli bölgelerde yaygın. Bitkisel üretimde ise büyük mera ve çayırlara sahip alanlarda yem bitkileri üretimi ön planda iken, iklimin yumuşak olduğu ve yeryüzü şekillerinin çeşitli olduğu illerde meyve ve sebze üretimi potansiyeli daha yüksek.

Acil Eylem Planı Açıklandı! Elazığ, Malatya, Sivas ve Van Önde…! 

İnanç ve kültür turizmi hemen hemen her ilde belirli bir potansiyele sahipken, kış turizmi özellikle Kars-Erzurum-Erzincan koridorunda öne çıkıyor. Sanayi sektöründe ise Elazığ, Malatya, Sivas ve Van illeri diğer illere nazaran daha ağırlıkta. Bu illerde tarıma ve madenciliğe dayalı sanayi potansiyeli baskın olmakla beraber, genç işgücü ve teşvik avantajları sayesinde tekstil ve hazır giyim alt sektörü de önemli bir gelişim gösteriyor.

Haberin Başına Dön
1
2
3
4