8 bin kitap dağıtıldı

Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Liselere Geçiş Sınavı(LGS) için Malatya'da 8 bine yakın kitap dağıttıklarını belirterek, 'Bu kitaplar 8. Sınıflar için LGS hazırlık sınavı. Biz tüm ihtiyaç sahibi, yoksul dezavantajlı çocuklara bu kitapları dağıttık' dedi.

8 bin kitap dağıtıldı

Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, basın mensuplarına yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kanbay, Malatya’nın artık dünya E-Sınav merkezlerine doğru gittiğini söyledi. 

Sistem değişiyor

E-Sınav hakkında bilgiler paylaşan Kanbay, "E-Sınav merkezinde, sistem üzerinde sınav oluyorsunuz. Şimdi yeni süreçte açık öğretim sınavları da tarz yerlerde yapılacak. Sistem değişiyor. Bu anlamda Malatya’nın altyapısı çok iyi değil. Genel Müdür Bey geldi Malatya'yı çok beğendi. Uluslararası bir sınav var. Türkiye 57 ülke arasında Türkiye'de bu sınava katılıyor. Bu sınav okuduğunu anlama, ölçme ile ilgili değerlendirme sınavı. 42 ilden Malatya'da 3 tane okulumuz temsil ediyor. Okullarımızı çok hazırlıklı buldu. Müdür Bey, 'Yani ilk defa Malatya'da ben rahat bir şekilde ayrılıyor ayrılıyorum 9 tane ziyaret yaptım Diyarbakır'dan Erzincan'a kadar ziyaretine buldum. İlk defa biri de huzurlu şekilde rahat bir şekilde ayrılıyorum' dedi. Vali beye söyledi mutlu olduk. Hazırlıklı iyi çalıştık. Yani hakikaten tüm süreçlerde Malatya’nın bu anlamda da hazır olması bizi de mutlu etti. Yani yaptığımız işlerinde birileri tarafından takdir edilmesi bizim fazlasıyla mutlu etti. Tabii bunun ardından Bizde Malatya'daki ölçme değerlendirme merkezlerinin yeterli olmadığını Genel Müdürlüğümüze anlattık. Yeşilyurt'taki merkezimizin kapasitesini arttıracak bir tane daha ekleyeceğiz. Bir tane Battalgazi Battalgazi’ye yenisini kuracağız. Darende bizim en kalabalık ve en uzak ilçelerimizden birisi.  Kale de öyle. Yani zorlanıyor insanlar hayatını kolaylaştırmak lazım. Darende’de bir tane atacağız Darende, Kuluncak beraber kullanırız" diye konuştu.

4 bin çocuğa dağıtacağız

LGS’ye hazırlık kapsamında 8 bin civarında kitap dağıttıklarını aktaran Kanbay, "Bu kitaplar 8. Sınıflar için LGS hazırlık sınavı. Biz tüm fakir, yoksul dezavantajlı çocuklara Bu kitapları dağıtmıştık.  Bu kitaplar çok tutuldu. Yani özel sektörden, yani özel okullar bizden o kitapları istiyorlar. Yani mesela akademisyenler beni arıyor. Okul idarecileri beni arıyor diyorlar ki işte kitaplardan sizde var mı falan. Bende genel müdürümüze bunu anlattım. Bize ödenek çıkardı. Şimdi tüm özel okullar dahil olmak üzere 8. Sınıflara da bu kitapları 4 bin çocuğa dağıtacağız. Malatya’nın çocuklarına dokunmuş olacağız" şeklinde konuştu.