65 yaş üstüne sınırlama

Malatya'da şehir içi toplu taşıma araçlarında 65 yaş üzeri ve vatandaşlara yönelik ücretsiz yolculuğa 60 biniş sınırlaması getirilmesi talebinde bulunduklarını belirten Malatya Umumi Servis Araçları ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce, 'UKOME Kurulu kararıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ayda 70 biniş sınırlandırılması getirildi ve bir tasarrufa gidildi' dedi.

65 yaş üstüne sınırlama

Toplu taşıma araçlarına ücretsiz binen 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için sınırlama getirildi. Malatya gündeminde yer alan konu ile ilgili bir değerlendirme yapan İnce, sınırlamanın ne zaman yürürlüğe gireceğini MOTAŞ’ın önümüzdeki günlerde duyuracağını söyledi.

Ayda 70 biniş sınırlaması

Sınırlamanın ayda 70 biniş olacağını ifade eden İnce, "Hepimizin annesi, babası var. Büyüklerimizin ellerinden öpüyoruz ve onlara olan saygımızın sonsuz olduğunu dile getiriyoruz. Özellikle Halk otobüslerinde sürdürülebilir taşımacılığın olması, şoför esnafımızın bu konuda iflas etmemesi, taşımacılığa devam etmesi, konforlu, güvenli, kaliteli taşımacılık yapabilmesi, ücretsiz taşımalardan dolayı mağdur olduklarından dolayı Odamız, Yeşilyurt Şoförler Odası, Malatya Şoförler Odası olarak belediyemize teklifte bulunarak, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza 60 biniş sınırlandırılması getirilmesini talep etmiştik. Bu noktada geçen ayki UKOME Kurulu kararıyla ve geçen hafta Cuma günü imzalanarak yürürlüğe giren 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ayda 70 biniş sınırlandırılması getirildi ve bir tasarrufa gidildi. Otobüslerimizin sınırsızca kullanılması, ayda 365 defa otobüse binen ücretsiz vatandaşları tespit ettik. Günlük 27 defa binen 65 yaş vatandaşlarımızı tespit ettik. Bu noktada 7 yaşındaki minik yavrumuzdan 1,75 TL para alıyoruz, yatları, katları, emeklisi, maaşı olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan para almıyoruz. Burada zaten bir adaletsizlik bulunuyordu. Bu kapsamda biz de Malatya’da 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza 70 biniş sınırlandırılması getirerek, bir düzen getirmek istedik" diye konuştu.

Bedava bindiğiniz zaman biz zarar ediyoruz

Özel halk otobüslerin sürekli zarar ettiğini iddia eden İnce, "Özellikle sabah saatlerinde öğrencilerimizin rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için, kadınlarımızın oturarak rahat bir şekilde işlerine gidebilmeleri için 70 biniş sınırlandırmasıyla hizmeti sınırsızca ve hunharca kullanılmasını önüne geçmek istedik. Elbette ki, bu konuda 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bizleri anlayışla karşılayacağına inanıyorum, gereksiz, lüzumsuz, israf ederek toplu taşıma araçlarını kullanmanın hem vatandaşlarımıza hem toplu taşıma yapan halk otobüslerine zarar verdiğine onlar da bizler kadar biliyor. Hepimizin çocukları, hepimizin kızları, eşleri, annesi bu otobüsleri kullanıyor. Onun için toplu taşıma yapan bu araçların mazotunu, akaryakıtını kendi paralarımızla bizler alıyoruz. Bu giderleri bizlere hiç kimse vermiyor. Siz bu araçlara sınırsızca, bedava bindiğiniz zaman biz zarar ediyoruz. Biz evimize ekmek götürememe seviyesine geldik. Bunun için biz 70 biniş sınırlandırması getirerek, bir vatandaşımızın günde bir gidiş, bir geliş olacak şekilde hesaplayarak ayda 70 biniş sınırlandırması getirdik. Bundan sonra 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımızın 70 biniş sınırlandırmasını kendilerine göre ayarlayıp, otobüsleri ona göre kullanmalarını ve otobüsleri dikkatlice kullanmalarını ben özellikle rica ediyorum. Bu noktada bizlere daima destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a bir kez daha esnafım ve şahsım adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.