İkinci üniversite büyük kazanım

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren ve yönetim kurulu üyeleri Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut'u makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Eren, 'Şehrimizde ikinci bir üniversitenin kurulması şehrimiz için büyük bir kazanımdır' dedi.

İkinci üniversite büyük kazanım

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren ve yönetim kurulu üyeleri Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut'u makamında ziyaret ettiler. Burada konuşan Eren, Malatya'ya kazandırılan ikinci üniversitenin büyük bir kazanım olduğuna dikkat çekerek, ikinci bir üniversitenin kurulmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve diğer yetkililere teşekkür etti. Eren, “14 ay gibi kısa bir zamanda şehirle bütünleşen özellikle üretim noktasında bilimsel çalışmalara imza atan Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'a ve ekibine teşekkür ederim. Üniversiteler şehrin kalkınmasına gerek ekonomik gerekse tanıtım noktasında büyük katkılar sunar. Şehirle bütünleşen bir üniversitenin yapacağı çalışmalara biz muhtarlar olarak her zaman desteğe hazırız" dedi. Tecde Mahalle Muhtarı ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şubesi Basın sözcüsü Ali Yiğit ise, Rektör Karabulut'a,  Şehrin açılımı anlamında Yeşilyurt ilçesi sınırlarında olan Turgut Özal Üniversitesinin Beylerderesi mevkiinde bulunan arazi ve bina inşaatı için herhangi bir çalışmanın olup olmayacağını sordu.

Makamlar gelip geçicidir

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karabulut ise, Üniversite olarak şehrin dinamikleriyle birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Karabulut, “Ortak akılla birlikte hareket edip şehrimize hizmet etmek bizim önceliklerimiz arasındadır. Makamlar gelip geçicidir. Önemli olan şehrimize kazandırdığımız ve kazandıracağımız hizmetlerdir. Ben değil biz olarak hareket ettikçe üstesinden gelemeyeceğimiz sorun kalmaz. Kayısımız ile ilgili yaptığımız bilimsel çalışmalar hem üreticimizin yüzünü güldürecek hem de şehrimizin ekonomisine katma değer kazandıracaktır. Şehrimiz gittikçe büyüyen ve gelişen bir trend içerisindedir" şeklinde konuştu.  Muhtar Yiğit'in sorusa da cevap veren Karabulut, “Beylerderesi mevkiinde bulunan üniversitemize ait arazi içerisinde bulunan binamızın tamamlanması ve yeni ünitelerin açılması için şehrimizin yerel yöneticileri ile görüşme halindeyiz. Üniversitemizin Yeşilyurt yerleşkesi olarak adlandırdığımız yere yeni fakülte bölümleri kazandırmayı hedefliyoruz " diye konuştu.