5 hafta 5 puan!

Süper lige bu yıl iddialı giriş yapan takımlardan biri olan Yeni Malatyaspor'da ilk 5 haftada istenilen sonuçlar alınamadı. 1 galibiyet ve 2 beraberlik ile 5 maçta 5 puan toplayabilen sarı kırmızılılarda, tek düşünce ise bu hafta sahalarında Gençlerbirliği'ni yenerek yükselişe geçmek.

5 hafta 5 puan!

Kötü bir sezonu geride bırakarak bu sezon önemli transferler yapan Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da ilk 5 hafta bekleneni veremedi. Sezon önce Teknik Direktörlüğe getirilen Hamza Hamzaoğlu’nun yönetiminde 2020-2021 sezonuna deplasmanda Fatih Karagümrük’e 3-0 yenilerek başlayan Yeni Malatyaspor’da, 5 karşılaşmada toplam 2 mağlubiyet, 2 beraberlik i ve 1 galibiyet ile 5 puan toplanabildi. 

Tek düşünce galibiyet

Geçtiğimiz sezonda çıktığı ilk 5 karşılaşmada 7 puan toplayan sarı kırmızılılar bu sezon 5 maçlık periyotta rakip kaleleri 4 kez havalandırırken, kalesinde ise 6 gol gördü. Bu yıl ilk kez 21 takımın yer aldığı Süper Lig’de 5 puanla 15’inci sırada yer alan Yeni Malatyaspor’da tek düşünce ise 25 Ekim Pazar günü sahasında ağırlayacağı Gençlerbirliği’ni yenerek tırmanışa geçmek.

Sakatların tedavisi sürüyor

Öte yandan ülkelerinin milli takım maçlarında sakatlanan sarı kırmızılı oyuncular Jody Lukoki ve Youssouf Ndayishimi’nin tedavileri sürüyor. Ligde oynanan Konyaspor maçı öncesi sakatlanan Adem Büyük ile birlikte 3 futbolcunun tedavilerinin devam ettiği, bu hafta sonu oynanacak olan karşılaşmaya yetişip yetişmeyecekleri ise bilinmiyor. 

Saha maça yetişecek

Bu arada milli maç arası nedeniyle Yeni Malatya Stadyumunda başlayan çim bakım çalışmaları da tam gaz sürüyor. 3 Ekim’de Malatya’da oynanan Antalyaspor karşılaşması sonrası Yeni Malatya Stadını yoğun bakıma alan Yeni Malatyaspor Kulübü, verilen milli arayı da fırsat bilerek saha bakım çalışmalarını hızlandırdı. Edinilen bilgilere göre sahadaki onarım çalışmalarının büyük oranda tamamladığı ve Pazar günü oynanacak Gençlerbirliği maçına yetişeceği belirtildi.