Kernek yeniden mi!?

'Kernek Parkı ve Su Kaynağı' alanının, Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından hazırlanan proje doğrultusunda yeniden düzenlenecek. Daha önce orijinal şekli değiştirilen 'Kernek Meydanı ve Şelalesi' MASKİ tarafından yapılacak ihale ile yeniden elden geçirilecek.

Kernek yeniden mi!?

Yapboz tahtasına döndü

Malatya'nın türkülere konu olan Kernek Meydanı’na ve Şelale çevresine yeni bir düzenleme projelendirildiği ve burada yeni bir çalışma yapılacağı öğrenildi. ‘Kernek Parkı ve Su Kaynağı’ alanı, MASKİ tarafından hazırlanan proje doğrultusunda yeniden düzenlenecek. Daha önce Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır döneminde yıkılarak, yeniden dizayn edilen ‘Kernek Parkı ve Su Kaynağı’ alanı, yeniden düzenlenecek. Kernek Meydanı ve Şelalesinin sürekli yıkılıp değiştirilmesine tepki gösteren vatandaşlar, buranın adeta yapboz tahtasına döndüğünü, her gelen belediye başkanının değiştirmesine bir anlam veremediklerini, ifade ettiler. 

150 günde tamamlanacak

12 Kasım 2020 yılında yapılacak ihale ve ihale sürecinin tamamlanmasından sonra, ihaleyi kazanan firma tarafından 'Kernek Meydanı Düzenleme Projesi' kapsamında çalışmalara başlanacak. Proje kapsamında; 215 metre taşkın kanalı yenilenmesi, 1 adet 400 tonluk içme suyu deposu, 2 bin 140 metre içme suyu hattı ve 1 adet biriktirme haznesi yapımı gerçekleştirilecek. 

İşte ihalenin detayları;

Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda (EKAP) ihaleye ilişki şu bilgiler yer aldı; "a) Niteliği, türü ve miktarı: 215 metre taşkın kanalı yenilenmesi,1 ad.400 tonluk içme suyu deposu 2140 metre içmesuyu hattı ve 1 adet biriktirme haznesi yapımı b) Yapılacağı yer: Malatya ili Kernek Meydanı c) İşe başlama tarihi: Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır. ç) İşin süresi: Yer tesliminden itibaren 150 (Yüz Elli) takvim günüdür."