15 Temmuz anısına kan bağışı

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında '251 Şehidimiz İçin 251 Ünite Kan Bağışı' kampanyası düzenlendi. Düzenlenen kan bağışı kampanyasına katılan Malatya Valisi Aydın Baruş, 15 Temmuz anısına Kızılay'a kan bağışı düzenlediklerini belirterek, ' Bizde, bu kampanya öncüllük etmek için kan bağışında bulunuyoruz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
15 Temmuz anısına kan bağışı

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde "251 Şehidimiz İçin 251 Ünite Kan Bağışı" kampanyası düzenlendi. Düzenlenen kan bağışı kampanyasına, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Kızılay yönetim kurulu üyesi Umut Yalçın ve polisler katıldı.

251 Şehidimiz İçin 251 Ünite Kan Bağışı

Kan bağışı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Malatya Valisi Aydın Baruş, Kızılay'ın hastaların kan stokunu temin eden temel bir kuruluş olduğunu ifade ederek,  özellikle pandemi sürecinde kan temini noktasında bazı zorluklar yaşadığını belirtti. Böyle bir kampanya düzenledikleri için İl Emniyet Müdürlüğünü tebrik eden Baruş, "Bizler de en azından 15 Temmuz 2016’da hain darbe kalkışmasına karşı kıyama duran, Türk’ün yeniden diriliş destanını yazan milletimizin vermiş olduğu 251 şehidimizi de anmak, onları rahmetle yad etmek anlamında sembolik olarak kan verme kampanyasının düzenlemesini anlamlı buluyoruz. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz de bu kampanyaya iştirak edeceğiz. Şehitlerimizi de rahmetle anacağız" diye konuştu.

Bazı etkinlikler iptal edildi

Vali Baruş, pandemi süreci nedeniyle 15 Temmuz’da düzenlenen bazı etkinliklerin iptal edildiğini aktararak, "Örneğin toplu yürüyüşleri. 15 Temmuz’da şehit kabirlerini ziyaret var. Şehit ailelerimizi ziyaret var. 15 Temmuz akşamı Demokrasi Meydanı’nda bir program olacak. Oraya şehit ailelerini ve gazileri de davet edeceğiz ama çok yoğun bir oturma düzeni olmayacak. İnşallah ekranlardan da 15 Temmuz’la ilgili belgeseller ve programlar yayınlayacağız. Ayrıca belediyelerimize ait otobüslerden de 15 Temmuz’un anlamını ifade eden müzik yayınları yapılacak. Böylece şehitlerimizi anmış olacağız. 15 Temmuz’da bu duyarlılığı hepimizin göstermesi gerekiyor. 15 Temmuz tarihi milletimizin tarihi açısından çok önemli bir gün. Çünkü o gün milletimiz iradesine ve demokrasisine ihanet edenlerin suikastıyla karşılaştı ve buna karşı eşsiz bir kıyam sergiledi. Bu kıyamda da milletimizin bütün fertleri kamu görevlisi, siviliyle gerçekten örnek bir direniş gösterdi. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde de bu hainlerin bu teşebbüsünü milletimiz engelledi. Şu anda özgür bir vatanda da, demokratik bir ülke de yaşıyorsak gerçekten bu kıyama, bu dirilişe borçluyuz. Onun için vatandaşlarımızın bu tarihi unutmamalarını, unutturmamalarını rica ediyoruz. Bunu hatırlatmak için de biz de bu etkinlikleri organize ediyoruz. İnşallah şehitlerimizi layıkıyla anar ve bu 15 Temmuz tarihinin yeni nesillerimizin bilincindeki gibi yaşatılması için elimizden geleni yaparız. Bu konuda Türk Milletinin her ferdine görev düşüyor"  şeklinde konuştu. 
 

15 Temmuz anısına kan bağışı
15 Temmuz anısına kan bağışı
15 Temmuz anısına kan bağışı