'Malatya ders verecek'

Saadet Partisi (SP) Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Emine Akkurt, 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli daireler seçimlerinde Malatya halkının iktidara bir ders vereceğine inandığını belirterek, 'Şuanda Malatya'mızda olduğu gibi tüm Türkiye'de Saadet Partimize yoğun bir desteğin olduğunu gözlemlemekteyiz' dedi.

'Malatya ders verecek'

Saadet Partisi(SP) Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Emine Akkurt, gazetemizi ziyaret ederek 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli daireler seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu. Akkurt ile yaptığımız röportajdan kesitler şöyle:

Net Haber: Emine Hanım, Saadet Partisi'ne verilen her oy CHP verilecek şekilde muhafazakar seçmene yönelik bir propaganda yürütülüyor seçmenizi nasıl ikna ediyorsunuz bu konuda?

Emine Akkurt: Seçmenimizi bunun tamamen bir iftira propagandası olduğu yönünde ikna ediyoruz. Şöyle ki bakın iktidar çok kötü durumda. Nasıl kötü durumda vatandaştan direk aldığınız ve hani yüzdelik vermiyorum neredeyse yüzde 99 diyeyim bir pay bırakıyorum. İktidar partisinin, iktidar belediyelerinin ve yönetimlerinin yolsuzluklarından, adaletsizliğinden, eşit yaklaşım olmadığından şikayetçi. Özellikle ve özellikle yolsuzluktan şikayetçi. Bunun üzerinde durmamız lazım. Belediye yönetimlerinde israftan, esnafa uygulanan vergi tabelasından tutunda su faturalarına yansıtılan zamlara varıncaya kadar her şeyden şikayetçi kasaları boşaltmışlar. Bunu vergi aracılığıyla bizim üzerimizden tekrar doldurmaya çalışıyorlar. Tabii ki ve kötüye gittiklerinin net bir şekilde onlar da farkındalar bunu görüyorlar. Dönüşün nereye olduğunu görüyorlar. Saadet Partisi, milli görüşün, milli duruşun tek adresi o yüzden vatandaşımız, güven duyduğu için Saadet Partisi'ne kaymalar çok ciddi manada görülüyor. İktidar partisi bunu gördüğü için Saadet Partisi üzerinden bu tür iftira kampanyaları geliştiriyor. Hâlbuki Saadet Partisi olarak biz Türkiye genelinde 1389 noktada tek başına seçime giden tek partiyiz. Bunu vatandaşımıza birebir, nefesimiz yettiğince anlatmaya devam edeceğiz. Biz ikna ettiğimizi düşünüyoruz. Bugün belki sessiz bir yaklaşım varsa vatandaşımıza bunun yansımasının fırtına estireceğini düşünüyoruz inşallah.

AK PARTİ’DEN KOPMALAR YAŞANIYOR

Net Haber: Emine Hanım, size destek veren belli bir kesim vardı AK Parti içerisinde, siz Saadet Partisine geçtikten sonra kopmalar yaşandı mı?

Emine Akkurt: Tabii ki yaşandı. Burada bir örneği var mesela, İlçe Kadın Kollarımızdan belediye meclis üyelerimizden, mahalle temsilcilerimizden bizimle birlikte Saadet Partisi'ne geçen AK Partili arkadaşlarımız var tabii ki.

Net Haber: Emine Hanım, kısa bir süre açıklamanızda sosyal medyada saldırıların olduğunu söylediniz kim bunlar?

Emine Akkurt: O gün de ifade ettik. Sosyal medyalarımızı saldırıyorlar. Biz her saldırmaları üzerine sosyal medyalarımızı daha güçlendirdik. Güçlendirdikten sürekli güncel de tutuyoruz. Takdir edersiniz ki sosyal medya ile ilgilenen arkadaşlarımızda bu anlamda çok güzel çalışıyorlar. Anlık paylaşımlarda vatandaşımızı her yaptığımız çalışma ile ilgili bilgilendiriyoruz. Bu tür saldırılar ne bizi yıldırır ne kendilerine bir şey kazandırır. Bunu yapan ne yazık ki AK Parti içerisindeki birtakım zümreler. Başka bir ifade kullanmak istemiyorum ama yine de kullanmak istiyorum. Burada bir takım çeteler AK Parti içinde ne yazık ki çeteleşme bitmedi, bitmiyor bunun mücadelesini oradayken çok verdik. Bu çetelere karşı tek başına mücadele vermek kolay değil ama ancak ki vatandaşımızla el ele verirsek bütünleşir, Saadet Parti çatısı altında güçlü bir mücadele veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Vatandaşımızda bu anlamda bizim yanımızda bize destek olacaklar inşallah. Bunu saha çalışmalarınızda çok net gördüm bizden istekleri var. Çok çalışın biz sizi destekliyoruz, yeter ki bunları gönderin artık diyorlar.

RAHMETLİ ERBAKAN HOCAMIZ CİDDİ UYARILARDA BULUNMUŞTU

Net Haber: Emine Hanım, Saadet Partisi'nin şer odakları ile birlikte hareket ettiğini söyleyen bir iktidar partisi var. Bunlar için ne söyleyeceksiniz?

Emine Akkurt: Şer noktası diye kastettikleri kimler PKK ve FETÖ terör örgütleri zannediyorum. Şimdi PKK'ya dağdan in gel seni yargılamayalım, iş bulalım, memuriyet verelim, Barzani’ye meclislerde FETÖ terör örgütüne de devletin bütün kapılarını,  imkânlarını açan Saadet Partisi değil Ak Partililerdi. Nitekim FETÖ ile ilgili yıllar önce rahmetli Erbakan Hocamız çok önemli ve ciddi uyarılarda bulunmuştur ve bunlara itibar edilmedi o zaman. Ama bugün geldiğimizde noktada o zaman hocamızı dinlemek gerektiği çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Hala durumda öyleyken çıkıp da onların programlarına katılıp, orada bitsin bu hasret dön gel artık diyen de biz değildik. Bu sorulara onların cevap vermesi lazım bizim değil. Bu soruların onlara sorulması lazım.

MALATYA HALKI BELEDİYELERDEN YAKA SİLKİYOR

Net Haber: Emine Hanım, sahayı geziyorsunuz belediyeler için vatandaş neler diyor?

Emine Akkurt: Belediyeler için vatandaş yaka silkiyor. Gönderin bunları Allah rızası için çalışın güçlenen gönderin bunları diyorlar. Biz de diyoruz ki biz çalışıyoruz. Biz belediye başkanlığına aday olmuşsak bize saldırılarını da göze alarak bu işe soyunmuşuz. Vatandaşımızın bir kere bunu bilmelerini istiyorum. Evet, biz geleceğiz Allah'ın izniyle bunları da oradan indireceğiz, ama vatandaşımızla el birliğiyle yapacağız ve onların özlediği bir yönetim şeklini belediyeye vatandaşımızla birlikte getireceğiz. Vatandaş şunu söylüyor ilk defa bir seçimde bir parti bizi ziyarete geliyor. Niye bugüne kadar hiçbir seçimde gelmediler diyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Biz kendimize güveniyoruz arkamızda bir rüzgar var. Nasıl olsa oraya girmemize gerek yok diye düşünüyorlar. Erdoğan'ın sırtından bu seçimi yürütüyorlar. Malatya’yı gezin Allah aşkına billboardlarda bütün mekanlarda Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın resimleri üzerinden seçim kampanyası yapılıyor. Neden adaylar kendi resimlerini kullanırken bile yanında mutlaka Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini kullanıyorlar. Rüzgârı onun şahsına verilen oyları almak üzere bu kampanyayı yürütüyorlar. Tek başlarına resim koyamıyorlar hiçbir yere. Neden çünkü şahıslarına gidecek hiçbir oy yok. Şahıslara vatandaş oy vermeyecek hiçbir şekilde. Biz hem şahsımızla, gücümüz ve partimizle meydanlardayız. Eşit yarışmıyoruz. Adil bir yarışta değiliz kesinlikle. Onlar belediyelerin imkanlarıyla bütün seçim kampanyalarını yürütüyorlar. Biz kendi cebimizden harcadığımız para ile seçim kampanyamızı yürütüyoruz bu adil midir? Değildir buyursunlar adaylar kendi paralarıyla bizimle yarışsınlar. Recep Tayyip Erdoğan’ın rüzgarını bıraksınlar kendilerini ön plana çıkaranlar bizimle yarışsınlar bakalım kim kazanacak net bir şekilde.

İNSANLAR EKONOMİK MANADA ÇOK ZOR DURUMDA

Nethaber: İnsanlar geçilebiliyor mu?

Emine Akkurt: Hiçbir şekilde geçinemiyorlar. Geçim sıkıntısı çok ciddi sayfada ekonomik sıkıntılardan haberiniz yok mu Allah aşkına millet isyan ediyor. Vatandaş o kadar kötü durumda ki yani. Bakın zaman zaman krizler, ekonomik daralmalar olur dünya genelinde her ülkede yaşanır. Bu tür şeyler ama bütün piyasalar da, bütün sektörlerde durgunluk olur mu? Allah aşkına onun sektörler de ciddi manada bir kriz yaşanıyor. Ancak bütün piyasada durgunluk olur mu? Allah aşkına siz bunun ne demek olduğunu biliyor musunuz? Ülke olarak hiç iyi bir yere gitmiyoruz, çok ciddi sıkıntılar içerisindeyiz. Eğer bir kan değişimi yapmazsak ülkenin gideceği nokta bizi ve vatandaşı da çok ciddi ürkütüyor ki vatandaş buna tepki olarak sandığa gitmemeyi düşündüğünü söylüyor. Vatandaşımız da bu anlamda uyarmak zorunda kalıyoruz. Gitmemek tepkiyi oraya yansıtmak doğru değil. Sen gitmezsen, biz oy vermezsek bizim yerimize gidip sandıkta karar verecek olanların karar verdikleri insanlarla yönetileceğiz diyoruz.

SAADET PARTİMİZE BÜYÜK İLGİ VAR

Net Haber: Emine Hanım, Saadet Partisi Malatya’da şuan ne durumda seçimden neler bekliyorsunuz?

Emine Akkurt: Şuan çok güzel durumda sürprize doğru gidiyoruz. Seçimden sağduyu bekliyoruz. Ancak iktidar partisinin son günlerde seçime az bir zaman kala sinirleri gerildi. Adayları vatandaşı azarlayıp, vatandaşa hakaret eder duruma gelmişler. Nitekim Yeşiltepe’deki gelişmeler bunu gösteriyor, bazı köy toplantılarında, mahalle toplantılarında üzülerek sıkıntılı haberler alıyoruz. vatandaşlarla tartışmalar, vatandaşla birbirine girme, vatandaşa hakaret, tehdit etme. Bakın aday olduğumuz ilk günden beri bunu ifade ediyoruz. Çok ciddi bir baskı var vatandaşın üzerine bir korku sarılmış durumda, insanlar rahat konuşamıyorlar. Bunun önüne geçmek lazım doğru bir şey değil, yani illa kazanmak hırsıyla vatandaşı bu şekilde yıpratmak doğru değil. Bu bir yerel seçim genel seçim değil, bunun ayrımının yapılması lazım. Sanki genel seçime gidiyormuş gibi bir politika ile çalışıyorlar. Halbuki yerel seçim bu şahıslar üzerinden yapılması gereken bir seçim. Adaylarının kesinlikle kendilerine güvenleri yok. Hiçbirinin kendine güveni yok. Kendilerine güvenleri olsa resimlerde tek başlarına olurlar. Hatta ilçelerin adayları bile o kadar kendilerine güvensiz ki Recep Tayyip Erdoğan'la resimleri yan yana yada işte büyükşehir adaylarıyla resimleri yan yana tek başlarına hiç bir çalışma yapamıyorlar. Bu anlamda kendilerine güvenleri olmadığı için vatandaşla kavgaya girişmiş hale gelmiş durumdalar çok gerginler.

SİVİL HAVAALANI NEDEN YAPILMIYOR?

Net Haber: Emine Hanım, Yeşilyurt için projeleriniz neler?

Emine Akkurt: Hala yerimizde sayıyoruz peki bir şey söyleyeceğim. Bizim bir sivil havaalanımız var mı? AK Parti iktidar olduğundan beri hatta öncesinde ve kuzey kuşak çevre yolu konuşuluyordu. AK Parti iktidarı hep söz verdi güney ve kuzey çevre yolu kazandıracağız. Havaalanı yapacağız havaalanını güçlendireceğiz şeklinde. Bakın bugüne kadar yapılmadı diyelim. 2015 genel seçimlerinde bir bakan seçildi Malatya'da değil mi Bülent Tüfenkci adında. Bülent Tüfenkci bakan oldu neyden sorumlu bakan Gümrük ve Ticaretten sorumlu. Bülent Bey bakan iken sivil, gümrüğü olan uluslararası olacak bir havaalanı Malatya’ya kazandıramaz mıydı?  Evet, Bülent Bey nasıl bakan oldu soruyorum, ama biz cevap verelim kamuoyundan aldığınız tepkilerle cevap verelim Malatya AK Parti'ye en yüksek oylarla destek verdiği için sözde Malatya'ya teşekkür olarak, bakanlık verilmedi mi öyle değil mi? Bunun karşılığında Bülent Malatya’ya ne verdi ne kazandırdı. Allah aşkına özel kalem müdürleri atamaktan başka ne işe yaradı.

HANGİ BELEDİYE FAİZ ÖDÜYOR AÇIKLASINLAR?

Net Haber: Emine Hanım, Malatya'nın sorunlarına çözüm bulunacak mı?

Emine Akkurt: Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ya bu trenden inen bu trene bir daha binemez Malatya’ya sözde geldi gelecek denilen fakat bir türlü gelemeyen hızlı trende herhalde o misal bir şey olacak o trene bi gazla Malatyalıları bindirmeye çalıştılar ama o trene bu bizim Malatya hemşerilerimiz binmeyecek, hepsi o trenden inecek. 31 Mart günüde göreceksiniz.

Net Haber: Emine Hanım, Malatya'nın en büyük sorunlarından biri sizce trafik mi?

Emine Akkurt: Malatya tek merkeze sıkıştırılmış durumda da ondan halen de tek merkeze sıkıştırılmaya çalışılıyor. Ufkumuz geniş değil yani şuan yönetimi elinde tutanların ufku o kadar dar ki tek merkezden çıkarılamıyor. Tek çevre yolu üzerinden Malatya hem doğuya hem batıya hizmet vermeye çalışıyor. Bir kere bunların aşılması lazım, yıllardır güney ve kuzey çevre yolu ile bizi kandırıyorlar ne aşamada güney ve kuzey çevre yolu Allah aşkına. Selahattin Gürkan çok güzel bir algı operasyonu ile bu seçimleri yönetiyor. Sayın genel başkanından çok iyi ders almış bu anlamda tebrik ediyorum kendisini. Ancak bu ülke artık algı operasyonları yönetilmeyecek. İnşallah Malatya'da algı operasyonlarından etkilemeyecek. Selahattin Gürkan şöyle bir çalışma ile kendini ifade ediyor vatandaşlarımızı daha doğrusu ettiriyor. Aynen algı operasyonu şu şekilde Battalgazi Belediyesinin hiç borcu yokmuş gösteriliyor bize,  her ay 25-30 milyon nereye faiz ödediğini açıklasın. Yani borçsuz bir belediye faiz ödüyor. Hani vatandaşın algılarına işlenen şu Battalgazi Belediyesinin borcu yok öyle değil mi vatandaş bu yüzden Selahattin'e takdir etmiyor mu? Ama biz de diyoruz ki vatandaşımız da bilsin, duysun Battalgazi Belediyesinin borcu yoksa her ay nereye, neden 25-30 milyon faiz ödüyor buna açıklasınlar.

MALATYA’DA BELEDİYELER BORÇ BATAĞINDA

Net Haber: Emine Hanım, son olarak neler söylemek istersiniz? 

Emine Akkurt: Şimdi 800 milyon Büyükşehir belediyesinin borcu var. Bunun üstüne bir de mevcut belediye başkanımız meclisten yine 85 milyon borçlanma yetkisi istedi. 800 milyon borç neyin borcu kalem kalem açıklanmasını istiyoruz. 83 milyon borçlanma yetkisini meclisten neden istediler? Bunun açıklamasını istiyoruz. Bununla birlikte 800 milyonluk ne yatırım yapıldı. Sizin özel kaynaklarınız belediyeye ait kaynaklar bununla birlikte çok yüksek oranda vergi tabelaları alıyorsunuz, suya ciddi manada zam yapmış durumdasınız her yerden kaynağınız var buralardan elde edilen gelir nereye harcanıyor? Buna rağmen neden bu kadar borç ve hangi yatırıma borç yapıldı? Yaptığınız yatırımlar geri dönüşümü olmayan yatırımlarsa neden bu yatırımlara para harcandı kalkınmaya etkisi olmayan yatırımın ne gereği var bunları açıklasınlar lütfen.